Ropass Creative Commons License 2016.07.27 0 0 18977

309.

Cselekedj Bátran

 

Ez pedig felállít egy önmagát megerősítő ciklust, amiből nem jutunk ki, nem kapunk jó válaszokat másoktól és ennek eredményeképpen további bizonyítékokat gyűjtünk arról, hogy nem vagyunk érdemlegesek.

Annak érdekében, hogy igazán legyőzd a szociális szorongásodat egy mély, zsigeri szinten, többször kell bátran cselekedned. Ez csak azáltal lehet, hogy kipróbálsz valami újat egy más nézőponttal, ami megtanít arra, hogy egy más fényben lásd a magad körül lévő embereket és a világot.

Tedd azt, ami megijeszt

 

A saját belső Newtonod

 

Hogy jobban megértsd ezt a folyamatot, képzelj egy egy kíváncsi, okos tudóst, aki fel akarja tárni a gravitáció természetét. Mit tenne ő? Felállítana néhány eszmét vagy hipotézist, majd tesztelné őket kísérletekkel. Ismételten elvégezné a kísérleteket, amíg úgy nem érzi, hogy jól megértette a gravitációt.

Csakúgy mint egy kíváncsi tudósnak, neked is van egy hipotézised. Például, az egyik hipotézis lehet a következő:

Ha beszélgetést kezdeményezek egy vonzó idegennel egy kávézóban, azt fogja gondolni, hogy különc vagyok és hogy zaklatom vagy idegesítem.  

Ez egy nagyszerű hipotézis amit megér tesztelni. Amikor a tudósok felállítanak egy kísérletet, akkor létrehoznak egy alternatív hipotézist is, ami az ellentéte annak, amit éppen tesztelnek. Ebben az esetben, ez lenne az:

Ha beszélgetést kezdeményezek egy vonzó idegennel egy kávézóban, NEM fogja azt gondolni, hogy különc vagyok és hogy zaklatom vagy idegesítem.