Ropass Creative Commons License 2016.07.19 0 0 18968

302.

Támogatás, bátorítás, dicséret

 

Ha támogatást nyújtunk magunknak amikor szükségünk van rá – amikor küzdünk valamivel, vagy nehéz helyzetben vagyunk – hangosan kimondhatjuk: „Hé, ez nehéz. Nehéz dolgod van most, de túl fogsz rajta lépni. Hiszek benned, meg tudod csinálni. Megvan hozzá a bátorságod és a képességed. Tudom hogy kezelni tudod ezt. „

Figyeld meg, hogy ezekben az állításokban benne van a támogatás a nehézség miatt, a bátorítás hogy csináld tovább, illetve a dicséret amiatt amiben jó vagy. Ebben a gyakorlatban a kulcs a gyakoriság és az ismétlés. Fontos, hogy időnként vedd észre amikor jól csinálod a dolgokat. Egy módszer, amivel ezt fejleszteni tudod, hogy meghatározol egy számot, mondjuk legyen 10. Kötelezd el magad arra a napra, hogy észreveszel és elismersz 10 dolgot amit jól csináltál vagy jól ment az adott napon. Ezek nagyon egyszerű, kis dolgok is lehetnek.

A kulcs itt az, hogy ne csak a jelentős eseményeket számítsd, hanem sok apró eseményt is magas gyakorisággal.

Például, tegyük fel beállítottad az ébresztőórád és felkelsz időben amikor a riasztó megszólal.

Valamennyi bátorítást és dicséretet adsz magadnak: „Ez az, szép munka”. Mondhatod ezt magadban, vagy ha nincs más körülötted, kimondhatod hangosan is. Hangosan kimondva sokkal hatásosabb, mert kimondod és hallod is egyszerre. Emlékezz, minél inkább sokoldalúbb egy propaganda kampány, annál inkább hatásos lesz.