Ropass Creative Commons License 2016.07.07 0 0 18953

292.

Négy Lépés az Ön-Együttérzéshez ( Four Steps to Self-Compassion)

3. Lépés - Érezz Együtt (Emphatize)

 

Természetesen érzem, hogy szorongok. Tényleg szeretném, ha kedvelnének engem. Nincs sok barátom és nem is volt ilyen sok barátom. Szeretném ha sikerülne.

Természetes, hogy dühös vagyok és feldúlt. Azt mondta, hogy velem akar lenni, és most pedig nem akar. Valójában, szakítani akar. Természetes, hogy dühös vagyok.

Természetes, hogy szomorú vagyok. Bárki más hasonlóan érezne, ebben a szituációban.

 

Néha amikor önmagunkat támadjuk, úgy érezzük mi vagyunk az egyetlen, aki ilyen módon szenved. Ez a személyes alkalmatlanság és magányosság érzéséhez vezethet, ami súlyosbíthatja az eddig is nyomasztó szituációt. Kezdhetjük azt érezni, hogy mi vagyunk az egyetlen, aki szociális szorongást érez, és hogy senki másnak nincsenek problémái az önbizalmával.

Valójában, sokan küzdenek ezzel. Szó szerint sok millió embernek van szociális szorongása, és intenzíven küzdenek vele – talán még intenzívebben mint te. Felfedezni, hogy nem vagy egyedül a szenvedésben egy fontos része az ön-empátiának. Ahelyett, hogy a szorongásodat a személyes kudarcod és alkalmatlanságod bizonyítékának látnád, elkezdheted úgy látni, mint elkerülhetetlen részét az emberi létezésnek.

Talán a félelem, szorongás, düh és más hasonló szenvedések csak részei annak, hogy emberek vagyunk ezen a bolygón, és nincs semmi gond veled, hogy érzed ezeket az érzéseket.