0101011 Creative Commons License 2016.06.11 0 0 162

A Hetek a valóság zsidó analógiája:

- a Hét az Yahve száma

- a szimbólumuk a 3. évadtól kezdődően úgy llett átalakítva hogy a Dávidcsillagot formázza (ugyanaz a vonalvezetés aminek az 1-2. évad lóhere-középpontjához semmi köze)

- megszállottai Isten Törvényének

- ráadásul a többi GoT-vallás is megfeleltethető a többi judeokeresztény vallásnak.

 

A Régi Istenek hívei a bálványimádó pogányok a fából faragott hamis isteneikkel. Mint tudjuk a Fák nem "istenek" csak a Gyermekek medzsik eszközei.

 

A Fény Ura - alapból ugye melyik vallás beszél "Isten Fényéről", és nevezi az istenét "Úr"-nak? Hát a kereszténység!

És miről híres a kereszténység? Csak nem az eretnekégetésekről?

 

A Vízbefúlt Isten már trükkösebb. Ők azért "vízbefúlt", mert ők az iszlám, ami a tengeren keresztül próbált átmenni Európába - de ott sosem terjedt el igazán.

 

Valar Morgulis a legtrükkösebb. Ők a Sátánisták. Ugye a Fény Urának ellentétvallása (dualizmus), de azt is tudjuk hogy:

- az árnyékok a Fény Urának szolgái

- a Halál Itene viszont maga a Sötétség ahol nincsenek árnyékok.

Ez pedig cáfolja azt az - amúgy sémába nem illő - feltételezést miszerint a zoroasztrizmushoz lenne a dolognak köze, mert ott:

- csak egyetlen istenség van aminek ellentéte a saját árnyéka

- mivel Ahura Mazdah ellenpárja a zoroasztrizmusban egy árnyék, Rholornál viszont kifejezetten meg van mondva hogy Valar Morgulis NEM árnyék, ezzel meg van cáfolva eza hipotézis.

 

Amúgy lassan kirajzolódik hogy nem is zsidó propaganda hanem keresztény.

Úgy néz ki a sorozat vége az lesz hogy Daenerys (a tűzistentől támogatva) visszatér Westerosba, ledönti a Sátán Zsinagógáját, lenyomja a jégóriásokat (a jéglények eredetije a germén/skandináv/norvég/akármi mitológiában Odinnal és a többiekkel), meghal a csata közben, és a Vastrónt Havas Jézus John fogja elfoglalni, ki meghalt a bűneinkért, de harmadnapra feltámadott (Melisandr, akir a Fény Urának követője által, így a kapcsolat egyértelmű).

 

A "ragnarök-hipotézis" (azaz hogy a sdorozat a Ragnarököt játszaná újra - pedig ott dől meg hogy áll A Fal amit törvényenkívüliek laknak/védenek. Azt a hivatkozott mitológia szerint csak a Ragnarök UTÁN emelték.

Előzmény: arnys2 (161)