superall Creative Commons License 2016.05.08 0 0 60476

Sziasztok!

 

Friss vagyok itt, remélem, befogadtok!

 

Kisbabát szeretnénk, de sok-sok éve küzdök a súlyommal, és lassan egy éve a babával is. Nemrégiben úgy tűnt, minden szép és jó lesz (kevesebb stressz, több idő egymásra), erre februárban elkezdtem vérezgetni, ami kisebb-nagyobb szünetekkel azóta is tart. Természetesen voltam vele nőgyógyásznál, friss rákszűrést a vérzés miatt nem tudott levenni, de azt mondta, hogy alapvetően nem veszélyes mennyiségű a vérzés, és el is tudná állítani gyógyszerrel, de akkor a vérvételem fals eredményeket hozna, így egyelőre várunk. Tegnap voltam vérvételen, az előbb kaptam meg az eredményeket emailben.

 

Mivel szinte folyamatos a vérezgetés, és korábban sem volt pontos, menstruációt már nem igazán tudok behatárolni, mert nincs egymást követő 3-4 nap erősebb vérzés, hanem teljesen összevissza az év eleje óta. Emiatt nem 3. napi vérvételen voltam, hanem csak egy random időpontban. A hormon eredményeim így csak tájékoztató jellegűek, nem is nagyon tudom értelmezni őket.

 

A terheléses eredményeim viszont ezek lettek:

 

Glükóz terhelés 0' 5,3 mmol/L 3,5 - 6,1
Glükóz terhelés 60' 9,0 mmol/L 3,1 - 10,5
Glükóz terhelés 120' 6,1 mmol/L 3,1 - 7,5


Inzulin 0 perces 13,6 mIU/L 1,9 - 23,0
Inzulin terhelés 60' 101,4 mIU/L
Inzulin terhelés 120' 36,2 mIU/L

 

Az inzulinon látom, hogy pocsék, pedig még az is árnyalja a képet, hogy nem 120 percnél, hanem kb. negyed órával később történt az utolsó vérvétel (meghalt a vénám, megszúrták, de már semmi sem jött belőle, a nyomkodástól és fölösleges szúrás tudatától rosszul lettem, élesztgettek, így csak később tudtak megszúrni, végül a kézfejemen).

 

Endokrinológushoz csütörtökön megyek, de nőgyógyászhoz csak június 16-án, az még nem most lesz. :(

 

Tapasztalt valamelyikőtök hasonló tünetet? Milyen megoldást remélhetek a vérezgetésre? Már nagyon el vagyok keseredve, mert azóta gyakorlatilag próbálkozni sem tudunk, mert engem iszonyúan frusztrál, hogy bármikor vérezhet. :(

 

Előre is köszönöm a válaszokat!