Tiber_78 Creative Commons License 2016.03.27 0 0 3838

Üdv és kellemes ünnepeket!

 

Sajna nem tartott sokáig az örömöm a megjavított, pöpec váltó miatt.

Hiába kértem, hogy nézzék meg a kuplungot is, most újra rángatni kezdett, 1-2 sebességben csúsztatásnál. Azt a magyarázatot kaptam, hogy ki volt szálkásodva a bowden, de kicserélték újra. A szerkezet, tárcsa, csapágy hibátlan, kár hozzányúlni. Ez valószínűleg így is van, csak az a baj, hogy most is rángat.

 

Ami igazán fejtörést okoz, hogy tényleg új a kuplung szerkezet, új a kinyomó csapágy, mostmár új a bowden is. Tárcsát nem cseréltem anno, mert szemre jónak nézett ki, csak a kopó réteg lett cserélve rajta. Csere óta nem ment 3000 km-t sem. Ritkán, rövid utakon használtam, de így is egyre rosszabb lett az állapota, talán bemelegedés után volt még rosszabb.

Motor tartó bakok sem szakadtak.. bár ez nem tudom meddig lesz így, mert elindulásnál nagyon rázza az egész kasztnit, motort, váltót.

 

Tegnap utána olvastam a témának, felmerült, hogy esetleg nincs egy tengelyben a motor és a váltó.. mert most másik váltó került az autóba, pontosabban új házba költözött az eredeti váltó szerkezet az öntvény ház törése miatt.

 

Van valakinek tapasztalata ilyen hibával? Hogyan lehet ellenőrizni a motor és a váltó egytengelyűségét? Lehet esetleg a lendkerékben akkora kopás, hiba, egyenetlenség, hogy ilyen hibát okozzon?

Attól tartok, hogy ha szétszedem, nem fogok látni rajta semmi rendelleneset.. esetleg egy új tárcsával is ezt fogja csinálni.. Márpedig nem szeretném folyton szét meg összeszerelni. Legjobb lenne egy olyan műhely, aki váltó - kuplung témára van szakosodva és nem retten meg egy GSA-tól.. 

 

Minden ötletet szívesen fogadok :)