Vestas Creative Commons License 2016.03.16 0 0 25080

Nagyjából minden tipikust, azokat is amiket írtál! Nem volt stratégiám, csak ad-hoc elképzelések! Ha beléptem, akkor is megváltoztattam később a pozit, húzkodtam a stoppot! Nem bírtam pszichésen kezelni sem a nyerést, sem a vesztést! Állandóan poziban akartam lenni. Ha nyertem azt hittem király vagyok, ha vesztettem, akkor vissza akartam nyerni! Az utolsó döfés az volt, hogy elfelejtettem stoppot berakni, egy éjszaka nyitott poziba! Ha jól emlékszem, akkor talán az arany emelkedésére tettem, abból a megfontolásból, hogy egy hurrikán közelített a mexikói partokhoz. A meteorológusok azt jósolták, hogy eléri a partokat. Így gondoltam szép kis pusztítást rendez majd az olajfúró tornyokban is, szóval az arany emelkedni fog! Ahogy szépen közeledett, úgy hízott a számlám is, aztán a partok előtt kifulladt. Fordult a történet, a korábban beárazott emelkedés is elolvadt a számla jelentős részével együtt a stop hiányában!

Szóval egy igazi balek voltam! De azt is tudom, ha mindez demo számlán történt volna velem, akkor nem égett volna be ennyire!

Nem tudom elképzelni, hogy valaki úgy legyen sikeres a tőzsdén, hogy ne fizesse meg a tanulópénzt előtte! Ez egyszerűen elengedhetetlen! Kérdés, hogy ezt ki milyen mértékben és hány alkalommal teszi meg! Ez a folyamat része! Persze attól még nem lesz sikeres valaki, hogy több alkalommal odaad a Piacnak egy csomó pénzt! :-)

 

Valamit biztos tanultam, mert most cca. 3 hónap után a pénzemnél vagyok, de most sem vagyok ok! Még sokat kell tanulnom, ill. tradelnem! Az éles kereskedésnél szerintem nincs hasznosabb, a saját tapasztalatból lehet a legtöbbet tanulni, ha nem csak kötögetünk, hanem kritikusan elemezzük is magunkat! Legalábbis így gondolom, aztán lehet, hogy tévedek!

 

Kb. olyan a forex, mint az űrutazás! Mindenki asztronauta akar lenni, de csak egy kis százalékuk felel meg minden szempontból és egy még kisebb részük jut fel egyáltalán az űrbe! Na, jó azért több  sikeres trader van, mint asztronauta! Viszont, aki egyszer kint az űrben, attól már nem lehet elvenni az élményt, míg egy sikeres trader holnap már könnyen lehet földönfutó! :-)

 

Veled mi újság? Kereskedsz élesben? Ha igen, milyen tapasztalattal ill. sikerrel?

Előzmény: kappi_ (25078)