ncsk Creative Commons License 2016.02.24 0 0 60429

Ezt jó volt olvasni :) Közhely, de nagyon igaz, hogy minden gyerek más és egy csomó mindent "készen kapunk" :) Én fiam is hamar átaludta az éjszakát és ugyan igény szerint etettem, de igény szerint evett kb.3 óránként. Este ő is besűrítette és szerintem ezért aludta végig utána nagyjából az éjszakákat. 

 

Nem tudom számít-e ez gyakran eszembe jut, hogy a terhesség alatt végig omega3-as tejet ittam. Ez nem volt szándékos, de egyszer mellé nyúltam és vettem egy kartonnal aztán valahogy rákaptam. A gyerek, aki mellesleg 5 héttel (majdnem 6) korábban született teljesen penge volt, másnap kiadták nekem, nem kellett se inkubátor se semmi és olyan kis stabil idegrendszere lett jó alvó-jó evő, hogy már gondoltam rá ez nem lehet véletlen, hisz a vele egykorú babák mind inkubátorban kezdik. 

 

Ja és nem semmi, hogy otthon mit nyomasztják a kismamákat mit hogy csináljanak a saját gyerekükkel. Nekem védőnőm sem volt, mert nem jelentettem a terhességet (privátba jártam). Szülés után 1x kijött egy nőci mert kötelező, megnézte, hogy nem vagyok-e UFO, tudom-e melyik a gyerek eleje-vége, meg hogy van-e fűtés meg meleg víz, aztán ledarálta a kötelező dumát 5 percben, kérdezte kell-e segítség, mondtam nem és onnantól nem is láttuk többet. Szóval soha senki nem mondott semmit nekem semmiről, így mindent úgy csináltam ahogy én jónak láttam no meg a gyerek diktálta és szerintem ez nagyon önbizalom-növelő és stresszmentes. A doktornő is totál tiszteletben tartja az anyukákat, volt, hogy valamiben bizonytalan voltam és kérdeztem, erre az volt a válasz, hogy nyugodtan csináljam ahogy jónak látom, minden rendben. Számomra sokkoló volt, hogy pl. barátnőmnek úgy adták ki a gyerekét, hogy előírták mikor keltse fel enni... Nekem soha nem jutott eszembe felkelteni, ha éhes úgyis ordít secperc alatt és totál mindegy volt, hogy ez 2 órás alvás után jött el vagy esetleg 4. Most ezzel nem szeretnék megbántani senkit, mert tuti van az a szitu, amikor kelteni kell, de képtelenségnek gondolom, hogy ez legyen az állandó. 

Előzmény: vikiviki (60428)