vikiviki Creative Commons License 2016.02.22 0 0 60417

Én is úgy voltam, hogy futottam-úsztam-bicajoztam, hasonló távokat, bármikor, de ehhez képest tényleg látványos javulást okozott a HIIT meg a súlyzózás. Terembe én sem teszem be a lábam, viszont van egy csomó otthon is végezhető gyakorlat. Ha nagyon nem szimpi a súlyzózás (bár tényleg nem fáj és tényleg nem kell 50 kg-kat emelni meg sok ember között izzadni), akkor marad a HIIT. Nekem sem volt szimpi a súlyzó, aztán mégis vettem egy párral. Aztán még eggyel. Majd megint eggyel. Többet nem is szándékozom, 3 pár súlyzó már elég a boldogsághoz:) 

 

Itt egy pár ingyenes videó, kipróbálni tök jó. Ráadásul a bicajnál meg a futásnál is összemennek a hegyek pár hét HIITezés után, és az ember jobban tud figyelni a tájra meg kikapcsolódni. (utoljára ma bicajoztam 25 km-t, tehát nyilván nem vagy-vagy, hanem és kapcsolat van a mozgások között). Viszont izmot építeni tényleg a HIIT meg a súlyzó a legjobb, és az izom-zsír arány megváltozása meg segít helyrerakni a hormonrendszert. Nekem is ez volt a bajom kb., mint neked, és nekem is hiába voltak ciszták az egyik petefészkemen, azt mondták, nem PCO. Merthogy PCO-ban általában "elzárják" a csapot, nálam meg ugye megnyitották, a HOXA vagy milyen indexem is csak 0,4, a terheltet meg már nem nézték. Ráadásul hullámokban jött a vér, mikor már azt hittem, hogy vége a menstruációnak, akkor zutty. Vastag is volt a nyálkahártyám, meg nem egyszerre vált le, meg méhgyulladásom is lett a túl sok menstruációtól. Ú, holnap nyomok is egy HIIT-et, nehogy "elromoljak" megint:)

 

Akkor a videók (nem kapok érte pénzt:) 

https://www.fitnessblender.com/videos/hiit-like-a-girl-round-2-fat-burning-hiit-cardio-workout

https://www.fitnessblender.com/videos/brutal-abs-workout-abs-obliques-and-lower-back-workout

https://www.fitnessblender.com/videos/cardio-hiit-workout-butt-thighs-abs-ultimate-workout-for-belly-fat-loss-no-equipment

 

Az első rövidebb, de durvább, a másik kettő light-osabb, de hosszabb. Van vagy 500 különböző edzés a honlapjukon, és tényleg hatékony. Én is azt hittem, hogy jaj, de sokat sportolok, de a bicajozással és a futással az a baj, hogy hol esik, és azért nem megy ki az ember, hol nagyon fúj a szél, hol hideg van, hol túl meleg... Kb. minden második nap marad sportolásra. Ezen felül meg a hosszú, egyenletes mozgás tényleg nem épít izmot, csak amennyi feltétlenül szükséges. OK, ez most olyan, mintha feltaláltam volna a spanyolviaszt vagy a mindent vivő tuti megoldást, de nekem tényleg segített. Ha tetszik, próbáld meg, ha nem, nem:)

Előzmény: kuglófsütő (60416)