ncsk Creative Commons License 2016.02.20 0 0 60406

Progid már jónak mondható, persze minél magasabb annál jobb. Ezek szerint volt peteérésed :)

 

Nem biztos, hogy kell a met. Van akinek ront. Pl. nekem nem kellett. Ha nagyon durva az IR akkor szokták adni, de ha pl vékony vagy, akkor az én megfigyeléseim szerint inkább rontani szokott az elején.

Életmóddal tudsz a legtöbbet javítani, én tökéletes lettem és nem kellett a gyógyszer. Ja és esetleg még a D vitamin pótlás szokott előkerülni (nagyon sokan D vitamin hiányosak és az is fokozhatja az IR-t), nekem sokat segített, valamint lehet kapni természetes alapú inzulinérzékenyítő táplálékkiegészítőt az Inofolic-ot, ami kicsit drága, de lehet helyette venni myo-inozitolt és folsavat és ugyanott tartasz. No ezt szokták még adni met helyett, de ez utóbbi van akinek beválik, van akinek vérzészavart csinál, vagy eltolja a ciklushosszat valamelyik irányba, sajnos ezt előre nem lehet tudni, de olvass utána. 

 

Ami személyesen nekem segített, sok alvás, sok laza, de rendszeres mozgás, diéta (én mediterrán étkeztem, de nagyjából odafigyeltem, hogy ne egyek pl. reggelire gyors ch-t, tejet, stb.) és D vitamin. Kb fél év alatt olyan ugrásszerűen javultak az értékeim, mint előtte évekig soha. És nekem, akinek azt mondták egy időben, hogy nem lehet gyerekem, meg nehezen lesz, mégis nagyon hamar terhes lettem.  :)

Előzmény: kuglófsütő (60404)