Leadfoot Creative Commons License 2016.01.01 0 1 4857

Nyilván elfogultan mondom a következőket. A város szép, változatos, hangulatos. A rendszerváltás óta ha lassan is, de folyamatosan fejlődött szépült (infrastruktúra, közterek, stb.). A kulturális élet adott, az egészségügy országos viszonylatban nem rossz, az ingatlanárak nincsenek az egekben (ellenben ingatlanadó van), sok és jó iskola van (általánostól egyetemig), a tömegközlekedés vállalható, bőven van lehetőség szórakozásra, vásárlásra .

 

Az elmúlt években történt pár olyan bűncselekmény, ami országos szinten is komoly visszhangot kapott, és páran elkezdték szajkózni, hogy Pécs a "bűn városa", a "magyar csikágó", meg hasonló dolgokat. Kimondom: BAROMSÁG. Nem állítom, hogy nincsenek problémás területek, de semmivel sem rosszabb a helyzet, mint bárhol máshol az országban (Budapesthez képest meg egyenesen kitűnő), és ezt a statisztikák is alátámasztják.

 

A munka igazából szerintem a legneccesebb. Persze attól függ, mit akar dolgozni az ember, és mennyiért - minimálbérért, nevetséges pénzekért robotolás persze van, olyan állást lehet találni. Az okokba nem mennék bele, mert az már politika, azt meg hagyjuk a polidilire, de én nem számítok rá, hogy 5-10 éven belül javul ilyen téren a helyzet. Nem csoda, hogy komoly méreteket öltött az elvándorlás (Budapestre és külföldre is).

 

Előzmény: sysy76 (4852)