KissMe Creative Commons License 2016.01.01 0 0 4856

Amit én el tudok mondani: 7 évig laktam Pécsett, de az sem most volt, 2001. novembertől 2008. májusig, én, mint egyedülálló, húszas éveimben járó nő nagyon szerettem. Ha a barátnőimmel koktélozni mentünk, az éjszakai busszal hazajutottam, vagy ha mégsem, akkor taxival is viszonylag olcsón, a lakástól karnyújtásnyira buszmegálló, posta, mindenféle boltok, gyógyszertár, étterem, kocsma, cukrászda, háztartási gép szervíz, sőt, iskola, óvoda is található (bár nem voltam érdekelt az ügyben, de mégis). És ez Pécsnek szinte minden részén így van, a családi házas övezetekben is. Persze a pécsiek mindig válogatnak, aki mondjuk Uránvárosban lakik, szinte biztos, hogy nem elégedett a szomszéd utcában található ovival/sulival, és egy szakkör vagy idegen nyelv miatt a város másik végébe járatja a gyerekét, de szerintem ez máshol is így van. 

Szerintem mostanában egy kicsit zsúfolt a város, főleg a belső kerületek. Túl sok az autó, túl nagy a forgalom, drága a parkolás, ha lehet egyáltalán helyet találni. Én a belvárost szinte teljesen kerülöm, ha mégis muszáj mennem, akkor próbálok olyan időszakban, amikor csekélyebb a forgalom, vagy külső (pl. vasút melletti) parkolóban hagyom az autót, és buszozok vagy gyalogolok.

Az emberek kedvesek, ez nem vitás, sok-sok programot szerveznek gyerekeknek, felnőtteknek, van színház, bábszínház, koncertek, és városon belül tömegközlekedéssel is aránylag kényelmesen el lehet jutni mindenhova. Bár a pécsiek mindig szídják a buszokat, kritizálják az útvonalakat és a járatsűrűséget. :)

Ha ingatlant vásároltok, és nem béreltek, akkor azért érdemes a környéken jól körülnézni. Megértem, ha a távolság miatt ez nem könnyű, de ha ingatlanügynökség legalább egy utcanevet kiad, akkor a Google utcaképen is látható, hogy milyenek az utcák, a házak. Láttam már olyan Google utcaképet, amin jól kivehető a házra kitett "Eladó" tábla, és a 2012-ben készült felvétel óta ez nem is változott, ugyanazt a házat most is hirdetik.

Én egyébként mindig a város környékén laktam, oda jártam óvodába, iskolákba, szórakozni, és több munkahelyem is volt. Mostanában is nézegetem az álláshirdetéseket, IT-szektorban rengeteg munkaerőt keresnek, illetve különböző szakmunkákra (bolti eladó, kőműves, fémipari munkák). Ti milyen területen dolgoztok most, mit keresnétek?

 

Előzmény: sysy76 (4852)