Rőth Sándor Creative Commons License 2015.12.18 0 0 11433

Nem kell 1000 erurót költened, elég, ha az oldalára fordítod a tankot és görgeted.

Az az ellentmondásos a dologban, hogy spórolni akarsz a hívón, és a pazarló álló tankos hívást választod, de persze ez a te dolgod.

 

A HP5 400-ASA érzékenységű, de valójában egy picivel alatta van a legtöbb hívóval, kivéve a DD-X-et. Ebből persze nem sokat veszel észre, ha nem a filmet analizálod, hanem fényképezel rá. 

Pont úgy kell hívni, mint az összes többit. 

Ha többet akarsz tudni róla, vegyél öt tekercset, aztán próbálkozz vele. A neten rengeteget olvashatsz róla, aminek a fele hülyeség. Mivel nem tudod ki írta, mennyire ért hozzá az a legbiztosabb, amit magad megtapasztalsz. Nagyon jó stílusban, olvasmányosan is lehet hülyeséget írni, ez ne tévesszen meg.

 Exponálhatod 800, vagy akárhány ASA-nak, az érzékenysége nem lesz magasabb, viszont a beexponálódott területek sötétebbre hívhatók, tehát a tónusok csökkenését belekalkulálva pushirozható.

Ha szép tónusokat szeretnél, akkor 250-400 ASA-n érdemes használni. Ha olyasmit fotózol, ami inkább sötét tónusú, és abban a sötétségben szeretnél több részletet látni, akkor exponáld túl egy kicsit. Ha vannak világosabb részletek, amik fontosak, akkor is exponáld túl, és hívd rövidebbre. Egy blendével túllövöd, 25%-al rövidebbre hívod. 

Előzmény: Törölt nick (11430)