Olvasó oo Creative Commons License 2015.12.13 0 0 6183

A szabadkőmüvességről kérem egy francia bizonyos Leon de Poncins adot ki  müvet.

 

Azt monndják hogy valami Lanz nevezetü szabadkőmüvest a bajor iluminátus páholy tagját .1785-ben Ratisbona mellet. Vilámcsapás érte, a rendőrség olyan iratokat talált e személynél .Aminek eredménye hires perel végződöt.  Az okmányok .A  Müncheni levéltárban  láthatók. Azt mondják ezek müködése 2 évszázadot Ölel átt .Az élet rációval jelemezhető valamenyi  területére. Jelenlegi formályában  1717- óta  létezik.

 

Emlegetnek itt egy  Grant  Orient nevü páholyt sok taggal több regionális páholyal .Ezeket tisztek vezetik, akiket egy évre választják     Számuk őt:   Egy  tiszteletreméltó,  Az első és a második felügyelő, A szónok, És a titkár.

 

Minden páhoj egy delegátust válszt ez kéviseli a páhojt a kétévenkénti konventben.A konvent 33 tagot választ 3 évre ezek alkotják .E rend tanácsát.

 

Azt mondják .Ez a tanács az egész grup végrehajtó szerve..Ennek a tanácsnak az élén egy hivatal áll. az élén egy nagymester. ill elnök.

 

Ez a tanács  képviseli a grup érdekeit szabályozza a koltség kiadásait határoz a szabályrendszere felől

 

összekapcsolja a regionális páholyokat és más szövetséges irányulságokat Főként vallási és politikai  kérdésekkel  foglalkozik.

 

A magasabb fokozatu  szabbad kőmüves megfigyeli a  szervezet  alacsonyabb fokozatu tagjait , és csak azt fogadják be maguk közzé akit ki választottak. A fokozatba való kiválasztás végleges.

 

A Grand Orient-nek

 

8 fokzata van.  A legismertebb a Rózsakereszt,  Kadosch lovag stb.  A magasabb fokozatban a személyek száma egyre csökken és nagy titokzatosság lengi korul. A  magas fokozatu vezetők igy részt vehetnek az alacsonyabb fokozatuak gyülésein anélkül hogy azok tudnák hogy .Melyiuk is a kakuk tojás.Igy létrejon egy láthatatlan de minndent látó- tudó irányitás A titok tartás megszegését nagyon drasztikusan torolják meg

 

Az egész  szerveszkedésnek egy ősrégi vallási  irányulság ad keretet a gnózis ugyan is gnosztikus valási hátere van az egésznek.

 

Ime ennek a vallási csoportnak egy célkitüzése. 

 

"Évszázadokkal ezelőt amikor a Katárok szerzete az arany Rózsakereszt szerzetével és a Szent grál szerzetével törhetetlen egységben végezte ezt a munkát sok perfekz végezte ezt a munkát,Most sok ezee lesz szükség hogy a müvet melyet elvárnak tőlünk jól véghez vihessük.  Edig az idézet.

 

AKINEK VAN LELKE HALHATATLAN LELKE A SZÓ GNOSZTIKUS JELENTŐSÉGE SZERINT. mondja méng a szerző.

 

Remélem segitettem előrébb lépni embben a titokzatos ügyben.