RAFi Creative Commons License 2015.11.24 0 0 1787

Kedves rhénai!

 

A Leadbeater botrányról olvashatsz az interneten, csak keresni kell! Röviden annyi (amit a két és fél évvel ezelőtti posztomban is írtam), hogy Leadbeater egy olyan szabálytalan, előkészítetlen beavatási folyamaton ment keresztül, melynek eredményeképp kontrollálhatatlan erők szabadultak el benne és ejtették őt rabul --> ez külsődlegesen homoszexualitásban és a pedofíliában nyilvánult meg... 

 

Rudolf Steiner Blavatsky-ról:

 

"Amikor az európai Nyugat végrehajtotta azt, ami történelmileg szükséges volt, számtalan igazságtalanságot követett el a régi spirituális kultúra hordozóival szemben Indiában, Ázsiában. Válaszként erre keleti okkult impulzusok érkeztek Nyugat-Európába, melyekben érvényesült a reakció, ami lehetetlenné tette, hogy fennmaradjon a jelenkorban szükséges spirituális mozgalom. Az egykor okkultizmusában elnyomott India karmikusan állt bosszút, amennyiben az elsõ alkalommal, amikor Nyugaton okkultizmus lépett fel, azt a saját nacionális, egoista okkultizmusával hatotta át. Ez jelent meg Blavatsky Titkos tanítás címû könyvében, amelybe speciális érzékkel belejátszottak. Tibeti, indiai, egyiptomi beavatottak meg akarták bosszulni, hogy a nyugati világ materialista tényezõk által gyõzött a keleti világ fölött."

Ez egy nagyszerű történelmi áttekintés a Teozófiától az Antropozófiáig! Ajánlom, már csak azért is, mert 6 éve én is ott voltam a SZG házában azon a rendezvényen, melynek kivonatából készült:

http://www.szabadgondolat.hu/sites/all/files/lapszam/2009.szeptember-12-3/szabad-gondolat-2009-3m.pdf

 

 

Előzmény: rhénai (1786)