ggg333 Creative Commons License 2015.10.26 0 0 10876

Nem tudom , hogy csak en vagyok igy kotve de az MTV- MR vonalat csak mertekkel es szurovel hallgatom, nem tartom kiegyensulyozott mediaforrasnak.

A mostani migracio valsag kovetkezteben sokkal tobb amenedekkereso, de mar hosszu ideje celallomas az orszag. Nagyvonalakban ket migracios utvonalrol beszelhetunk. Az egyik a kozel keleti vonal (Afganisztan, Iran, Irak, Sziria, balkan es aztan Magyarorszagon vagy Horvatorszagon keresztul Eszak-Nyugat Europa). A masik a szubszarai regiobol indulva Libian, Marokkon keresztul celozza meg Olaszorszagon es Spanyolorszagon keresztul ugyanazon Eszak nyugati allamokat.

Nem, altalaban nem repulovel jonnek, mert a repulotereken szigoru okmanyellenorzes van. Afrika kozepebol, szivebol vandorolnak gyalogosan vagy autokkal csoportokban. Egyreszuk meghal az ut soran. Olyan korulmenyektol menekulnek, amelyek tukreben nem is kerdes hogy vallaljak e a kockazatos es megprobalo utat, gyakorlatilag nincs vesztenivalojuk.(ilyesmirol altalaban szo nincs amagyar kozponti mediaban, bar mondom, nem tudom kovetni rendszeresen es az az igazsag hogy felkavar a problema talalasanak a modja. (ha kiegyensulyozott tajekoztatast kell eszkozolnom , akkor magyar kozponti media-sved kozponti media/kormanyallaspont kokteljat veszem be, es annak eredojebol probalok vilagot , velemenyt formalni)

 

 

Meg messze nem  remiszto vagy borzaszto a helyzet, de persze lehet meg sokkal rosszabb. Tortenelmi perspektivaba helyezve az EU meg egy nagyon fiatal szervezet, rengeteg hianyossaggal es ez nagyon hamar kibukik. Sok mindenre nincs felkeszulve, tobbek kozott erre sem, igy nyomas alatt kell valami legyen. Mi csak bizakodhatunk, Svedorszagban komoly eroket mozgatnak meg, gondolom Nmeetorszagban is, de az egyertelmu hogy ezt csak egyutt tudjak megoldani es ebben ahelyzetben kozep es hosszu tavon nem szerencses kulonutas politikat jatszani (sajnos erre elment csaknem egy ev)

 

Ha jok az eletkorulmenyeid , ne problemazz azon hogy hol a jobb, akar igy, akar ugy a szerencsesebb reszhez tartozol, egy marek rizs nem sokat szamit.

Nekem nincs szomaliai szotaram, de en egy kis kommun kis varosaban elek. Mostantol minden kommunnek kotelezo a menekultek fogadasa , igy jobban eloszlanak majd a menekultkerok. Most egyelore az ellatasuk okoz gondot, de igazan az integracio lesz problemas.oriasi a nyelvtanarhiany peldaul, most eziranyba is probalnak kis lepeseket tenni, de az ido nem nekik dolgozik.

 

Előzmény: isabellee (10874)