Micimalacka Creative Commons License 2015.09.30 0 0 60274

Szia Gina! :)

 

A doki hozzállása tényleg elég botrányos és magyon ráférne az orvosokra egy igazi kommunikációt tréning, mert képtelenek tájékoztatni, és hagyni, hogy tájékozódjanak. A tapintat, empátia, na az meg ... :(

 

a méhszájas dolog: mikor először írtad, is felkaptam a fejem. Ez ma már egy egyáltalán nem javasolt, és nem is egyértelmű, hogy eredményes módszer. Ellenben sokkal több hátránya élehet. A babák - ha nincs semmi, akkor benn tudnak maradni.

Ráadásul nem többedik terhesség, nincs vetélési, koraszülési előzmény, így simán hordhatod a babákat jó sokáig úgy, hogy nem történik semmi. És a nyíló méhszáj sem feltétlen okoz korai szülést. Ha meg akarnak születi korábban, akkor a méhszáj összevarrása nem fogja megállítani sajnos.

Én magam egész biztos nem vetném alá az összevarrásnak, ha nincs semmi jele vagy nincs terhelő előzmény.

 

Amúgy nekem van 2 3as ikres ismerős, egyik ki tudta tolni a befekvést 3 héttel és végül a kitűzött műtét előtti éjjel elindultak a babák maguktól :) így elég egyértelműen jelezték, hogy itt az idő, mindhárman 2 kg felett voltak:) 27.héttől feküdt kórházban.

A másik szintén tervezett műtét, de hasonló nagy bébik lettek, minden komplikáció mentesen. Ő pedig 31 kröl (volt már kát gyereke :)

És egyiküknek sem javasolták, két különböző kh, egyik bp, másik vidék.

 

Szóval lehet még fontolgathatod egy kicsit, mielőtt döntesz.

Remélem, nem haragszol, már kétszer kitöröltem, nem tanács, csak egy másik álláspont.