szegedi_lány Creative Commons License 2015.09.09 0 0 60245

Köszi szépen a választ!

 

Ma voltam a Kormányhivatal családtámogatási osztályán, a helyzetről mindent elmond, hogy előtte telefonon bejelentkeztem, elmondva mit akarok, majd mikor megjelentem, közölték, hogy rossz helyre jöttem itt nem tudnak segíteni. Felhívtam újra a számot, és az ajtó előtt vártam míg lemeccselik, hogy valóban rossz helyen vagyok. Átmentem a város másik végébe, ahol egy fiatal lány tájékoztatott, kb arról, amit leírtál,, de amitől nem lettem boldog az az, hogy a megszűnt munkavállalótól kell majd a gyed-et igényelni. Nem értem, hogy ezt hogy képzelik, ha egy jogi személy megszűnik, akkor személyzet sincs, akihez forduljak. Vagy a végelszámoló/felszámolóval kell majd leveleznem?

Ráadásul itt: http://www.oep.hu/felso_menu/lakossagnak/ellatas_magyarorszagon/penzbeli_ellatasok/gyermekvallalas_tamogatasa/csecsemogondozasi_dij azt találtam,hogy

Ha a munkáltató jogutód nélkül megszűnt, a kérelmet a lakóhely szerint illetékes egészségbiztosítási pénztári feladatkörében eljáró fővárosi, és megyei kormányhivatalnál (továbbiakban: kormányhivatal) kell benyújtani.

 

Egyébként határozatlan szerződésem van, és nyilván ez az egész csak akkor érint, ha jogutód nélkül szűnünk meg, de jelen pillanatban még ez sem eldöntött, egyelőre a csoportos létszámleépítésről döntöttek.30-35 ember marad 03.31-ig biztosan, de hogy milyen jogisizonnyal, vagy egy új szervezet keretein belül, ezen még jogászkodnak.

Előzmény: Micimalacka (60244)