Ditti88 Creative Commons License 2015.09.08 0 0 60233

Sziasztok!

Érdeklődnék, hogy mindenkinek írt fel a nőgyógyásza PCOS-ra fogamzásgátlót?

Én azon szerencsések közé tartozom, akinek van ciklusa. Én az eddig kapott összes gyógyszertől (fog.gátló) rosszul voltam, émelyegtem, híztam, és rövidítette a menzesz idejét. Fogamzásgátló nélkül 5-7 napig tartott és normál mennyiség, fogamzásgátlóval pedig 2-3 nap és nem valami sok...sőt...

PCOS terén én eddig nem sok felvilágosítást kaptam a nőgyógyászomtól. Nem mondta hogy menjek el endokrinológushoz vagy ilyesmi, csak most, itt olvasom mit is kellene tennem.

Csak a fog.gátlót erőlteti. egyszer bepöccentem és a sok rosszullét után (1 év) amit a gyógyszer okozott, úgy döntöttem, hogy nem szedem tovább..és láss csodát, alig 1 év alatt a felszedett 20 kilómból 12 lemet, és megszűntek a napi rosszullétek (mintha égett volna a gyomrom) és a hányinger és az evési kényszer a rosszullétek miatt, és a menzeszem is vissza állt, normál mennyiségű volt, normál időtartamig (gondolom). De aztán elmentem a kötelező rákszűrésre, és a hüvelyi ultrahangozás során azt mondta az orvosom, hogy jó lenne ha szednék fogamzásgátlót...de nem értem miért? Tudom hogy a hormonok meg minden. Én is tapasztalom sajnos a kósza szőrszálakat mondjuk az államon, meg hogy erősebb a lábamon a szőr mint korábban...de gyógyszer nélkül fogytam és nem voltam rosszul. Most újra szedek 2 hónapja gyógyszert, mindjárt elfogy a 2. levél, már csak ez a hét van vissza. Nem tudom, hogy elkezdjem a 3. havit beszedni, vagy mit tegyek? Újból rosszul vagyok minden reggel már mikor kinyitom a szemem..érzem a hányingert. Elkezdtem vissza szedni a kilóimat, és már az első gyógyszeres hónapom után a menzeszem csak 3 napig tartott és nem túlzok, az egészet napi 1 tisztasági betéttel átvészeltem volna.

Nem tudom mit tegyek. A párom azt mondta mindenben támogat, ha abba hagyoma gyógyszert és szerencsések lennénk, teherbe esnénk az sem lenne akadály. Ő tényleg egy igazi társ. De mi van, ha a férfi hormonok (ahogy a nőgyógyászom is mondta) eluralkodnak és még jobban kiszőrösödöm és pattanásosodom...vagy ami még jobban megrémít, meddő leszek?

Ha valaki tud valamit javasolni, tanácsolni azt megköszönném.