KE80 Creative Commons License 2015.06.30 0 0 82

SZKKSE: sokkoló volt, de kiheverhető

 

A női kézilabda NB I-ből kieső, ősztől a másodosztályban szereplő Szeged KKSE kerete és anyagi háttere teljesen megújul a nyáron, jövőjét pedig az előző szezonban komoly sikereket elérő utánpótlásra építi. A klub új gazdasági igazgatója Bella Árpád lett, aki minden segítséget próbál megadni Marosán György vezetőedzőnek, hogy az élvonalba visszatérjen a csapat, de ezt nem az első évben tervezik.

 

– Sokkoló volt ez a szezon, ki kell hevernünk, méghozzá egy eddiginél felelősebb gazdálkodással – foglalta össze tömören a Szeged KKSE közelmúltját, jelenét és jövőjét Bella Árpád. A Pick Szeged volt ügyvezetője és az EX-ON FKSE-Algyő elnöke új feladatot vállalt: a női kézilabda NB I-ből győzelem nélkül kieső SZKKSE gazdasági igazgatója lett.

A szakember már eddig is szoros kapcsolatot ápolt a klubbal, hiszen a tao-támogatások ügyében folyamatosan segítséget nyújtott a vezetőségnek.

– Új alapokra kell helyeznünk az egyesületet, az első lépések meg is történtek. Mivel még nem hivatalos, így a támogatót nem árulhatom el, de már megegyeztünk, biztosan lesz névadó szponzorunk. A másik alappillérünk pedig az utánpótlás lesz, a saját nevelésű fiatalokra akarunk támaszkodni a jövőben. Csapó Erika húzónév ebben a szakmában, akihez a dél-alföldi régióból szívesen jönnek a gyerekek. A trénerrel együtt dolgozva már az első szezonban bizonyították tehetségeink, hogy lehet rájuk építeni – foglalta össze a célokat Bella Árpád, aki szerint nem az első évben, hanem középtávon lehet cél a visszajutás az élvonalba.

 

Sok kulcsjátékos távozik, de Szabó Edina maradhat.

 

Ősszel tehát az NB I/B-ben kezd a csapat, amellyel több játékos is egyeztet, de még nem hivatalos az érkezők névsora. Az viszont már biztosan tudható, hogy kiket kell pótolni: Futaki Hajnalka Békéscsabára, Termány Rita Dunaújvárosba, Kiss Klaudia Kispestre, Selmeci Sarolta Dortmundba igazol, Barján Bianka, Gulyás Vanda és Csoknyai Nóra is más klub után néz.

– Vázoltam a terveimet a vezetőségnek, ha sikerül olyan keretet kialakítani, amilyet terveztem, akkor az első öt helyet célozhatjuk meg a másodosztályban. Hasonló stílust szeretnénk képviselni, mint amikor feljutottunk, ezért fiatalokat keresünk, akik gyors kézilabdával érhetnek el eredményeket. Szabó Edinát nagyon szeretnénk megtartani a kulcsjátékosok közül, a dolgunkat pedig megkönnyíti, hogy bár nemrég került ide, a szíve gyorsan szegedi lett. Ragaszkodik a városhoz és mi is hozzá – jelentette ki Marosán György vezetőedző.