Törölt nick Creative Commons License 2015.06.02 0 0 1772

Válasz a linkelt topic utolsó hozzászólásához:

 

 

"A környék" amiről írtam a város része, mivel majdnem a Fő-térig nyúlik a környező erdő, így nehéz szétválasztani a kettőt.

Az a problémám, hogy a hozzászólásodban inkább a szubjektív negatív vagy cinikus véleményt véltem felfedezni, mint a körültekintőbb objektív véleményt :-(

Salgótarjáni révén nekem kifejezetten rosszul esett. 

Nyilván nem az ország legpatinásabb városa. Lehet rajta vitatkozni, hogy a múltnak vagy jelennek köszönhető az ahogyan most kinéz a város, mind a hanyatlást és mind a fejlődést tekintve.

 

Természetesen ennek a városnak is vannak lepusztult rossz hírű részei és van olyan is ami az utóbbi időben sokat fejlődött sokat szépült, még akkor is ha az itt lakók sem értenek ezzel mindig egyet, ki azért mert nem a szívéhez közelebb álló párt pályázta rá az összeget, ki azért mert nem érti meg, hogy a pályázaton nyert pénz nem lehet szociális és egyszeri segélyekre költeni, ki pedig csak azért sem!  Ugyan úgy megújultak a város kisebb-nagyobb terei, közterületei mint más városnak. Önkormányzati, pályázati pénzekből magántulajdonban lévő társas házak újultak meg, úgy hogy az elszegényedett lakóközösségnek egyetlen fillérjébe sem került.

 

Igen a Rózsadomb luxus villáihoz képest tényleg nyomasztó a 70-80-as években felépített panel szürkeség, bár nem győzöm hangsúlyozni, hogy ezek mind-mind természetvédelmi területek mentén vagy éppen hogy nem a területén fekszenek.

 

 

Előzmények az OFF topic-ból:

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=135131548&t=9174057

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=135116754&t=9174057

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=135116243&t=9174057