Kandel Láber Creative Commons License 2015.05.29 0 0 10467

Bóraxos kence nekem elég gyengének tűnt, Citro grapefruit csepp annál inkább brutális.

A gombás bőrt megtámadja, lehámlasztja, gyakorlatilag leégeti. Ezért nem is szabad akárhogy nekiesni, mert már néhány tömény cseppel való bedörzsölés után (nem azonnal, hanem csak órák múlva) kegyetlen fájdalmat okoz, aludni sem lehet tőle.

Pár nap alatt a bőrréteg lehámlik, regenerálódik. Ha nem sikerült maradéktalanul a gombairtás, még következő kezelés is kellemetlen lehet, de már csökkenő mértékben.

Míg végül el lehet jutni oda, hogy az egészséges bőrt már nem bántja a fertőtlenítőszer.

Nekem volt pár makacs, fehér folt, nem nagy, mindössze néhány négyzetmilliméternyi, már régóta nem tudtam szabadulni tőle. Citro-csepp eltakarította. Ez tavaly nyáron volt, azóta sem tért vissza.

Szoktam csinálni azt is (dezodorokat nem szeretem), hogy gépi borotválás, illetve fürdés után a hónaljat fertőtlenítem 1-2 Citro-cseppel. Azelőtt jodo-szalicilát oldatot is használtam erre a célra, vagy jódtinktúrát, ami egyébként szintén megtámadja a gombás bőrt, de a fentebbi esetben, a fehér folt ellen hatástalan volt. Lamisil / Terbisil szintén.

 

Hónaljra visszatérve, az izzadság elvileg szagtalan víz lényegében, az "aromát" csak a bőrfelületen megtelepedő baktériumok adják hozzá, tehát azok megsemmisítése adja a megoldást, nem a pacsuli. (Más kérdés, hogy a dezodorok is bizonyára tartalmaznak fertőtlenítő anyagot.)

 

Végül megismételném, hogy a Citro-csepp a gombás felületet úgy támadja meg, mintha égési sérülés keletkezett volna, legalábbis az érzékenyebb részeken (makk, herezacskó) kegyetlen fájdalmat tud okozni. A többi bőrfelület nem vészes ilyen szempontból.

 

Először próbát kell végezni, de még akkor sem szabad felbátorodni és lekenni alaposan az egész felületet, én egy éjszakát megszenvedtem, nem kívánom senkinek.

Előzmény: szunyig2 (10463)