miszter07 Creative Commons License 2015.03.15 0 0 2420

Szia! Mondom, amit tudok, a többiek majd kiegészítenek.

 

A K bajonettes manuális obik és az M42-es manuális obik átalakítóval felmennek a vázra, működnek, megy a váz fénymérése is.

 

http://support.us.ricoh-imaging.com/node/1

 

http://www.pentaxforums.com/forums/54-pentax-lens-articles/110657-how-use-meter-manual-m42-lenses-all-pentax-dslrs-k-5-k-r-k-x-k-7-a.html

 

A vaku, ha jól tudom, el fog sülni, de nem fog tudni kommunikálni a vázzal, ezzel nincs tapasztalatom, hogy miként kell beállítani, de ha jól tudom, akkor lehet. A beépített vaku azért nem olyan rossz, kérdés, hogy a régi vakuval érdemes-e mellette szenvedni, bár az említett darabot nem ismerem.

 

Különösebben nincs olyan gyenge pontja a váznak, amire figyelni kellene, menjenek a gombok, jók legyen a tesztképek, én megnézném számlálót, de azért elég jó a tükör mechanika, a hírek szerint 100e expó fölött is vannak gépek. Meg lehet nézni, hogy elem nem folyt-e bele, de ez nem a váz, hanem a tulaj hibája általában.

 

Én eddig egy problémába ütköztem bele, a beépített vaku nem zár vissza mindig, ilyenkor kézzel ki kell oldani a rögzítő pöcköt. Erre panaszkodtak már mások is Pentaxos fórumokon.

 

Itt érdemes még nézelődni:

 

http://www.pentaxforums.com/camerareviews/pentax-k200d.html

 

 

Előzmény: 97bandy (2419)