Szepi-21 Creative Commons License 2015.03.08 0 0 6690

Sziasztok!

Új vagyok még itt,ugyanis nemrég lettem gazdája,egy gyönyörű,megkímélt,szinte fullos,Modutop tetős Citroen Berlingo I 1,6 16v-nek!Remélem nem fogok csalódni a francia technikában!Csak japán és német autóm volt/van!Kivéve hogy egy öreg,kocka Ducato-t cseréltem le erre.Nem akartam franciát(pedig a cégünknél csak azok vannak),de annyi szar autó láttán(gondolom tudjátok milyen a használtautó vásárlás napjainkban),ezt megláttuk,kipróbáltuk,kifizettük,elhoztuk,megszerettük!Igaz,még csak egy szolíd 7végi kocsikázásra mentünk el vele,de mindenki szereti(főleg a gyerkőc)!

Az autó nagyon egyben van,de mivel nem új autó,így természetesen vannak hibái!

1.Most lesz majd rajta vezérlés csere vízpumpával,összes szíj,görgő,feszítő,összes olaj,szűrő,gyertyák!Szerintetek milyen márkákat érdemes a Citroenhez használni,mire kell különösen odafigyelni?

2.A hátsó,kiegészítő ventillátor nem működik,így azt szeretném megtudni hogy hogyan lehet kivenni a felső polcrendszerből!?Le kell venni az egész polcot?Vagy ha az első ülés felől nézem,akkor olyan mintha ki lehetne a középső takaróelemet pattintani(csak nem mertem feszegetni).

3.Nincs valakinek eladó csomagtér-rolója(kalaptartó),illetve csomagtérhálója(ami az ülés háttámlájától megy a plafonig)?

4.Hogy lehet kicserélni egy gyári távirányítós kulcsból a kulcs"szárat"?Ugyanis cserélve lett a tanksapka,s annak a kulcsát szeretném a távirányítós kulcsfejbe betenni.Elméletben csak be van pattintva,csak kiszedni nem birom/merem,nehogy eltörjön a műanyag.

5.Nincs valakinek magyar nyelvű kézikönyve,szerelési könyve?Hogy lehet,hogy még a gyári dokumentációjában se szerepel az 1,6-os motor???????Így nem tudom miből mennyit kell feltölteni,nem tudom a csereperiódusokat se,se semmit ami ezzel a motorral kapcsolatos.Néztem szerelési könyvet,s az 1,6 abban se szerepel,csak a II.-es Berlingóéban(de az meg 1Le-vel "erősebb".Így totál tanácstalan vagyok!

Bocs ha hosszú voltam,de nem ismerem a tipust sem,s nem sokszor jutok netközelbe sem.

Köszi a segítséget!

Szepi