Csuklósbusz Creative Commons License 2014.11.21 0 0 21

Telekom ügyfélszolgálata nekem is megmondta, 2015 végéig ahol csak lehet digitálisra cserélik az analóg vonalakat.

 

Új analóg vonalat már nálunk sem lehet rendelni most ehónaptól, akinek meg még megvan mindenféle kedvezmény meg fog szűnni hogy rákényszerítsék a váltásra.

 

Mert a dupla meg tripla kedvezmény majd csak a VOIPra jár majd.

 

 

Amúgy ez valami eus követelmény szerintem. Ugyanis az analóg vonalak lophatóak és lehallgathatóak. 

 

Bárhol odamész az utcai telefonelosztóhoz, az analógra rá tudsz kötni és telefonálni más számlájára.

 

 

Szóval az analóg csak ezmiatt fog megszűnni szerintem.  Amúgy a digitális csak visszalépés. Hangminőség ugyanaz, de áramszünetben nem fog működni, illetve a hibatűrése is kissebb lesz.

 

 

De attól hogy az analógról digitálisra váltunk a vezetékes telefonnál, attól még a központ épülete marad, a vezetékek a falban, oszlopokon maradnak ugyanazok amik voltak.

 

Szóval nagyon leszerelés nemlesz.  Telefonközpont, vezeték, minden marad a régi. Csak kapsz a hagyományos akár tárcsás telefonod elé egy ADSL modemszerűséget és azon keresztül VOIP szerűen megy majd a vonalad. Aztán ebbe nehezebb belehallgatni, ráállni stb. Nomeg a te áramodat fogyasztja ( akár 15-20W) a modem, míg régen az 1W-ot sem érte el a fogyasztás... és azt se te fizetted, odabaszunk egyet a környezetnek is. Felesleges modemek tömkelege és felesleges áramfogyasztás tömkelege. A szolgáltatás rendelkezésre állása meg csökken. 

Előzmény: halaloszto (20)