alkotasu Creative Commons License 2014.11.05 0 0 4882

"ha valahol borul a menetrend, akkor valahonnan hiányozni fog egy mozdony, szerelvény, vagy mozdonyvezető; ezek pótlása nem egyszerű; egy bakival 10 ember játékát rontom el."

 

Bár rezgarasnak írtad, de hadd cáfoljam - mert az általa írtakkal nagyon egyet tudok érteni.

 

Attól, hogy felborul a menetrend, nem szabad, hogy bárki is úgy érezze, elrontották a játékát. A nyári találkozón fordult elő, hogy az egyik vonat órákat késett (talán a végén be sem kellett már menjen a célállomásra?), de ezért még nem indultam el, hogy a Dunába vessem magamat, sőt a kardomba sem dőltem. Viszont az ott töltött időben minden ilyen ellenére nagyon jól éreztem magam. (Csak zárójelben: szerintem sem tavaly, sem az idén nem volt egyetlen játék sem, amikor a "nap" végére ne lett volna oltári kavarodás. Legalábbis menetrendileg.

 

A vasút leképezése egy FREMO-s találkozón nem jelentheti azt, hogy  ott csak és kizárólag a forgalom az egyetlen üdvözítő dolog. Az is fontos, de minden más is - beleértve, hogy a szerelvények korhűen, és szakszerűen legyenek összeállítva. Persze itt is voltak bakik, amikor a postakocsi a személyvonat közepére került, vagy a 303-as mozdony tehervonatot cibált.

 

De mindezeket tolerálnunk kell mindannyiunk érdekében. Ha nem ezt tesszük, és a "forgalom" lesz a cél, akkor pont az egésznek az öröme, személyessége (emberi mivolta, környezete) vész el (összekeveredik az eszköz és a cél fogalma). Mert szerintem pont az a cél, hogy modellező társainkkal együtt, egy jó kerettel jól érezzük magunkat.

 

 

Előzmény: nazareth (4880)