CanGuru Creative Commons License 2014.11.05 0 0 4878

Erre a kérdésre nem tudok már válaszolni. Mivel mi nem vittünk erősítőt, hanem ott kaptunk kölcsön egyet, sőt, jelenleg erősítőnk sincsen még, ezért tapasztalatom sincsen sok (csak az itt off topic Roco erősítőkkel).

 

Egy analóg műszerből készült eszközt vittem magammal, amivel hibát kerestem. Ezzel próbaképpen rámértem a mellettünk lévő szakaszra (Zirc állomás), emlékeim szerint kb. azonos volt a pályafeszültség.

 

 

Ugyanakkor visszatérve az előző problémához, azaz a táplálási kérdésre, van egy érdekes momentum: Nálunk (Porcsalma-Tyukod) egy apró elkötés miatt zárlat volt. Maga az elkötés nagyon vékony kábellal volt, a vonali táplálás megfelelő kábellal, jó banándugókkal. Amíg Zirc felől kaptuk a táplálást és fennállt a zárlat, addig ők érzékelték a boosternél, hogy baromi nagy áram folyik, de az nem vagy csak sokára oldott le.

 

Ha jól tudom, ez az ún. hurokellenállással függ össze, ami a darabka vékonyka kábelke miatt elég nagy volt összességében. Szóval a vékony kábeleknek az a veszélye, mert zárlat esetén nem alakul ki kellően nagy áram ahhoz, hogy megszólaljon a booster zárlatvédelme. Illetve lehet ilyen rendszert is üzemeltetni, csak kisebb (alacsonyabb) zárlati áramú erősítővel szabad táplálni.

Előzmény: rezgaras (4877)