SAMU78 Creative Commons License 2014.10.29 0 0 4308

Sziasztok,

Ha valakit érdekel van egy műtétekkel kapcsolatos műsor a TLC-n 21:50 Zsírdoktorok (éjszaka többször is ismétlik).

http://port.hu/zsirdoktorok_family_fat_surgeons/pls/fi/films.episode_list?i_film_id=102744&i_city_id=3372&i_county_id=-1

A tegnap esti műsorban volt egy új módszer (nem gyűrű és nem bypass), hanem vágás nélküli gyomorösszeszűkítés (volt valami hivatalos neve, de mivel még csak először hallottam, nem tudtam megjegyezni). Lehet, hogy ez lesz a jövő.

Torkon keresztül szűkítették a gyomrot.

 

Régebben a LifeNetworkon is volt hasonló műsor (talán a neten fent van valahol) dr. ZSírvágó, illetve mostanában is volt egy sorozat: Ha ciki, ha nem beteg vagy sorozatnak az a része, ahol csak a túlsúlyok emberekkel foglalkoztak kb. 2 hétig:

http://tutilapok.hu/videok/egyeb/videa-ha-ciki-ha-nem-kover-vagy/919531/

 

Bár a gyűrűt külföldön főleg nagy súlynál már nem nagyon javasolják, érdemes megnézni a műsorokat, néha azért akad egy-két gyűrűs is, főleg ha problémások.

Az a helyzet, hogy általában azt mutatják be, hogy 6 hónap múlva milyen a siker, de azt nem, hogy 6 év múlva mi van. Néhány helyen azért céloznak rá, illetve volt egy-két olyan szereplő akik a nagy siker után visszaestek és újra segítséget kérnek.

 

Még valami: aki nem akar otthon bajlódni a pépesítéssel a műtét után, vagy csak nincs rá lehetősége, annak javaslom a boltban kapható bébiételeket a műtét után, nagyon finomak, főleg a gyümölcsöseket javaslom, mert egy üvegben több féle van és szerintem a gyümölcsöket a legnehezebb megenni. Aztán ha már rááll az ember a lassú evésre és a szép lassú rágásra, már könnyebb lesz (főleg a főzelékek és krémlevesek nagyon finomak, ami még a munkahelyen sem feltűnő, csak annyit kell mondani, hogy diétázok).

És a gyógyszertárban már kapható szopogatós/rágós vitamin, amire nagy szükség van, bár sajnos az elején nem veszi komolyan az ember a szedésüket, csak akkor amikor kimerültséget és vitaminhiányt diagnosztizálnak.

ÜDV!