matyusivan Creative Commons License 2014.07.30 0 0 1771

Salgótarján a halálraítélt város...

 

A politika és a saját zseb érdeke rövidesen eltörli Salgótarjánt a térképről. A Boldvai-Puszta és a Becsó-Székyné irányítás sajnos nem jutott el odáig, hogy egy város létéhez elsősorban lakosság kell.
Kell út, kell park, kell az is amit elmondhatnak saját dicsőségükért, de közös bűnük, hogy nem teremtettek olyan és annyi munkahelyet amire ennek a városnak szüksége lett volna és lenne a jövőben.
Kiürül a város. Ma már csak arra jó - mondják többen -, hogy legyen mindig egy elit amelyik magas fizetésekért megtömheti a zsebét. A város lakói kapnak némi látványt - elvégre valamit azért fel kell mutatni -, de megélhetést, az európai minimumot megközelítő életnívót nem.

Kinek lenne a szent kötelessége, hogy ebben a városban végre elinduljon a munkahelyek teremtése?

Hülyeséget, színvonaltalan szocialista és fideszes politikusok hablaty dumáját hallottuk már eleget. A város sorsát majd a vasút fejlesztése fogja meghatározni. Harcoljunk azért, hogy legyen a városnak Intercity járata... A várost majd a 21-es út korszerűsítése fogja felvirágoztatni (nem mi politikusok...). Majd libegő lesz a Kálvária hegyre, meg welness paradicsom... Majd a turizmus!
Sajnos ezeket a fantáziátlan, a hozzáértést nélkülöző állításokat már a kimondásuk pillanatában sem hitte el senki...

 

Közeleg a választás! Ne az országos politikai szlogenek legyenek meghatározók nekünk. Kérdezzük meg: jelölt, te mit fogsz tenni a város lakóiért, mennyi munkahelyet fogsz teremteni, de azt is mondd el, hogy hogyan, különben nem hisszük már el az életképtelen ígéreteket!