Davids Creative Commons License 2014.05.06 0 0 5773

Szia!

 

A Sillat tájékoztató nagyon jó, mi az alapján készültünk fel. Legfontosabb, hogy a házassági és a születési anyakönyvi kivonatokból kell friss példány, azt pedig el kell vinni a külügybe felülhitelesíteni (apostille). Ez kell majd a maistraattiba a bejelentkezéshez. Ezenkívül kell a finn munkaszerzodés, ill. a pár másik tagjának a KELA kártyához OEP igazolás, hogy nem kap semmilyen járandóságot. A gyerekeknek iskolát/óvodát kell keresni, a magyart pedig szüneteltetni. Ha a szülo otthon van, akkor az óvodára a várakozási ido 4 hónap (legalábbis Ouluban).

 

Saját autóval jönnétek? A kocsiba szereltessetek DEFA motor-elomelegítot, ezt pl. a duett csinálja Budapesten. Télen a kutakon téli dízelt árulnak, de pl. az ABC kúton lehetett kapni Arctic Diesel-t, ami -40 fokig jó.

 

Albérletet lehet kivenni, bár nem mindegyik tulaj adja oda hitel-eloélet nélkül. A vuokraovi.com-on lehet keresni, mi ott találtunk. Szerzodni persze már itt kellett személyesen.

 

Munkához legalább B1.2 nyelvtudás kell, hacsak nem valami speciális területen dolgoztok. Ovodába magasabb, talán C valami kell.

 

Melyik városba szeretnétek menni? Ha van valami konkrét kérdés, írjátok le ide nyugodtan, próbálok válaszolni ha tudok...

 

Davids

Előzmény: BMWKRAFT (5772)