BMWKRAFT Creative Commons License 2014.05.06 0 0 5772

Kedves Józsi!

 

Köszönjük szépen , hogy válaszoltál. :) Igen a Sillat OY tájékoztatóját mi is ismerjük,

és az összes létező net/nem net tájékoztatót elolvastuk, beszereztük. Azzal mi is egyet értünk, hogy a Sillat tájékoztató nagyon részletes és jó.

 

De mivel egy költözés nem egy egyszerű és kis dolog, főleg nem gyerekekkel együtt.

Ezért szeretnénk olyanoktól is érdeklődni akiknek van már gyakorlati tapasztalata, mert azért az mégsem egy általános leírás :) Hitelesebb.

Ezzel kapcsolatban viszont már van egy két negatív tapasztalat(Akinek nem inge NE vegye magára.) Sajnos van olyan tapasztalat, hogy a kint élő magyarok nem mindegyike segítő kész ilyen dologban. Pedig nem egy kalandor pár vagyunk , akik csak úgy szeretnének elmenni egy másik országba hátha ott nem kell dolgozni és majd csak úgy elleszünk valami segély félén...  Férjemnek autószerelő a szakmája, hegesztő szakmája is meg van,minden jogosítványa meg van teherautó, busz..stb. Nekem Kisgyermekgondozó és pincér szakmám is van. Tehát dolgozni szeretnénk :)

És csak egyszerű kérdésekre szeretnénk választ kapni kint élő honfitársainktól..olyanoktól akik ott élik a minden napjaikat és tapasztalataik vannak...Pl:a diesel autó, hogy viseli a hosszú hideget, kell-e adalék anyagot tölteni az üzemanyaghoz, vagy hogy tudunk-e itthonról albérletet kivenni, hogy mire ki érünk legyen hova menni...stb...stb...nem pedig azt mondtuk " fogadjatok be az otthonotokba gyerekestül, hétfőn érkezünk legyen meleg vacsi" :) dolgot kértünk. :P

 

Egyébként mióta vagy/vagytok kint? És mit dolgozol.. ha meg szabad kérdeznem?

 

Üdv: Kati, Norbi

 

Előzmény: Törölt nick (5770)