Flakvierling Creative Commons License 2014.05.04 0 0 5166

Lengyel Barátom, Marcin szeptemberben részt fog venni egy afrikai "expedícióban", mégpedig egy Zuk fedélzetén, 6 másik lelkes fiatallal együtt. Útvonaluk a következő lesz: Wroclaw - Brno - Pozsony - Balaton - Maribor - Triest - Monte Carlo - Marseille - Iloret de Mare - Marrakes (Marokkó), visszafelé pedig Lisszabonon keresztül jönnek majd:

 



A közel 3000 kilométeres út a lengyel járműgyártás előtti tisztelgésként is értékelhető majd, illetve újabb bizonyítéka a lengyelek nagyszerűségének. :) A 7 fős csapatban mindenkinek meglesz a maga feladata, Marcin barátom (aki betéve ismeri a Nysa és Zuk típusokat) lesz az egyik "műszaki ember". Nem kell félteni őket, hiszen nem ez az első nagy túrájuk, tavaly egy piros Nysa társaságában megjárták a Krím-félszigetet (két lakalommal balesetet is szenvedtek, de szerencsére egyik sem végződött komoly bajjal), 2012-ben a Peloponnészoszi-félszigetre utaztak, illetve egész Lengyelországot bejárták már. A Zuk kisebb-nagyobb hibákkal, de mindig elvitte és vissza is hozta őket. Egy kép a fantasztikus járműről (melyből kettő is rendelkezésükre áll, de csak egyet visznek majd, mivel a másikat épp a krími kaland során szerzett sérülésekből gyógyítgatják):

És íme egy videó a krími útról (Marcin barátom itt még nem volt velük):

https://www.youtube.com/watch?v=STfMhpiq8DE

 

Ez pedig itt a honlapjuk, ahol további szponzorokat is keresnek:

http://zukiemprzezswiat.pl/

 

 

Sajnos a balatoni érkezésük időpontja még nem biztos, és az sem, hogy a tó mely részénél akarnak "tábort verni", de jó lenne, ha sikerülne majd nekik valami úton-módon ingyenes szállást (sátorverési lehetőséget) intézni. Gondoltam arra is, hogy jó lenne valaki (lehetőleg Zuk-szakértő), akivel esetleg azon a környéken kapcsolatban lehetnének, ha esetleg segítség kellene.