Jena307 Creative Commons License 2014.04.29 0 0 638

Sziasztok remélem betéved ide valaki hozzáértő, 

építeni szeretnék egy műhelyt autókat javítani, de a pénz kevés sajnos, a lehető legtöbbet akarom kihozni, amit szerettem volna egy 8*10es két beállásos műhely, 4,5m magas, kettő csápos H emelővel, a beton mixeres lenne C25, mert nem akarom felsepregetni.

A szigetelésnél akadtam el, szeretnék alá tenni 5 cm austroterm  lépésálló eps-t, most azzal nem vagyok tisztában többek közt hogy nagyon kemény feketeföldön is szükséges e a sóderágy akkor is ha megy alá eps, a beton 10cm lenne az emelők alatt 50cm, azért nem mélyebb mert H emelőről van szó.

Nagyon szerettem volna padlófűtést a gazdaságossága miatt, de valószínű nem fér bele a költségekbe, nagyon költséghatékonynak kell lennem, mert vidéken pici faluban, nem gyors a megtérülés. Az épület teteje vagy szendvics lenne, vagy pedig tetőlemez, alatta gipszkarton, közötte pedig purhab darálék, a szerkezete vas, mert azt le tudom számlázni, és még olyan elképzelésem volt hogy ahogy jövöget pénz, úgy  OSB-vel körbe csavarozom, és ahogy pénz van kapna EPS-t az OSB, meg lehálózni lenemesvakolni, így kívülről szép lenne meg jól hőszigetelt, és nem egyszerre kellene kiadni a pénzt hanem ahogy a lehetőségek alakulnak.

Mivel a bevétel kiszámíthatatlan , így hitel szóba sem jöhet, pedig egyszerűbb lenne egyszer normálisan megcsinálni aztán csak törlesztgetni, de sajnos nem lehet.

 

Szóval hátha valaki tud segíteni, hogy célszerű. Amire nagyon figyelek hogy sehol semennyi hőhíd ne maradjon benne, a beton is úgy lesz hogy először kellene a aljzatot lebetonozni, aztán eps-el elszigetelve jönnek majd mellé a vasszerkezet oszlopjai, ezt is azért így kellene mert az emelőt azonnal fel kellene állítani .