Gabo777 Creative Commons License 2013.11.29 0 0 10430

Szia!

 

Az antibiotikum kifejezetten rossz megoldás lenne candia ellen. Ugyanis az azt a maradék jótékony baktériumot is kiírtja a belekből, ami még esetleg visszaszoríthatná a gombát.

 

A különféle kenőcsök jók a külső tünetekre, de amíg a belek nincsenek kipucolva addig rendszeresen vissza fognak térni. A belekből való kiűzéshez pedig szükséges a diéta. Egy hónapos diéta semmit sem ér. Legalább 3 hónap, de inkább 6 hozhat tartós eredményt (különösen barátnőd esetében ha már 10 éve van ez a problémája). És nagyon szigorúan kell csinálni különben nem ér semmit. Eleinte nehéz persze, de aztán rájön az ember, hogy vannak jó ételek cukor és liszt nélkül is. Pár hét után az étvágy is átalakul. Én már rá sem bírok nézni a csokoládéra. A legnehezebbek persze a partyk és családi összejövetelek. (A nagyi almás pitéjét nagyon határozottan vissza kell tudni utasítani, minden jószándéka ellenére.)

 

Az étrendet ki kell egészíteni probiotikumokkal a bélflóra visszaépítésére és gombaellenes szerekkel. Jó a grapefriutcsepp, a fokhagyma (kisebb 3-4 mmes darabokban lenyelve) és van már a piacon jónéhány természetes hatóanyagú készítmény (Parakill, Paraprotex stb.) De az orvos tud felírni direkt gombaellenes gyógyszert. Fontos a testmozgás, sok folyadék, méregtelenítés, szauna stb…

 

Remélem tudtam segíteni.

Előzmény: Levente Kerekes (10429)