Levente Kerekes Creative Commons License 2013.11.28 0 0 10429

Sziasztok!

 

Segítséget szeretnénk kérni Tőletek a párommal, mert látjuk, hogy nagyon vágjátok a témát!

 

Nálunk eléggé nagy a baj: a barátnőm már nagyon rég óta küzd a candidával (lassan 10 éve) kissebb nagyobb megszakításokkal. Amikor mi összejöttünk 2 éve, akkor nem volt semmiféle gondja, valamelyik nőorvos rendesen kigyógyította. Sajnos 1 éve viszont nagyon visszatért. Persze én is elkaptam, azóta oda-vissza adogatjuk egymásnak. Nyáron annyira nem volt nagy a gond, most viszont már akkora a baj, hogy ő fáradékony lett, depressziós, sírási rohamokkal küzd, szexet nem kívánja. Nekem kipirosodott a fütyim, és a szájnyálkahártyámban afták jelentek meg. Ezek a tünetek havi szinten jelennek meg, és általában a menzeszéhez köthetők időben. Rajta menzesz előtt jön ki, én általában a menzesze után szoktam kipirosodni. Kb. 1 hetet tudunk szexelni egy hónapban (menzesze után 2 héttel), amikor mindketten kívánjuk is a dolgot.

 

Sok mindennel próbálkoztunk: óvszer, diéta (kb. 1 hónapig kitartottunk, aztán abbahagytuk és visszatért), grépfrútmag kivonat, aticandida tea, immunerősítő tea, szibériai ginzeng tea. Több dokinál is jártunk: pimafucort krém mindkettőnknek, neki betadinos kúp, meg valami hűtőszekrényes kúp.

 

Voltunk pajzsmirigy vizsgálaton is, hátha amiatt van gond, de negatív.

Ma teljes vérkép elmzésre vettek tőle vért.

 

Szerintetek mit csinálunk rosszul, mi lehetne a módszer amivel még próbálkozhatunk, illetve mire kérjünk még vizsgálatot? Beutalót bárhová tudok kérni, az nem probléma. Nőgyógyászhoz is járt a párom, ott régebben antibiotikumokat írtak fel. Vajon ez lehet a megoldás?

 

Még arra gondoltam, hogy valami erős gombaölövel (atibiotikum) kiírtjuk a candidát, aztán tervezett kúrával visszaépítjük a normális gombákat?!

Én szoktam edzeni, de a párom kifejezetten kerüli a testmozgást. Szereti az édességeket, sokat is eszik, de nem tud 47 kg fölé menni.  163 cm magas.

Attól is fél, hogy a candida diéta miatt mégjobban lefogy. Már arra is gondoltunk, hogy hormoningadozása van.

 

A lakásunkban néhol vannak penészfoltok, lehet az is baj?

 

Nagyon szeretnénk meggyógyulni, félő, hogy a kapcsolatunkat is nagyon megtépázza a betegség.

 

A válaszaitokat és a segítségeteket előre is köszönöm:

 

Levi