Törölt nick Creative Commons License 2013.11.05 0 0 205

Hát hallod, AFL-párti vagyok (meg rögbi-fan) de azért kettéválasztanám az amerikai focival szemben felvázolt problémákat.
Ami a játékosokat illeti, semmiképpen nem gyávaságból öltöznek így, egyszerűen ilyen szabályok mellett profiszinten ajánlott minden porcikához külön védőelemet párosítani, az már más kérdés hogy a szabályokat olyan irányba is vihették volna az illetékesek hogy ne nézzenek ki ennyire röhejesen (vagy ahogy teccik sokaknak "kúlan") és akkor a többi angolszász fullkontakt labdasporthoz közelebb állnának.
Viszont sajnos mivel az amerikai foci az USA tömegkultúrájának szerves részévé vált ezért a mi szempontunkból már emészthetetlen elemeket is tartalmaz, főleg a cirkusz jellege miatt. A reklámokkal öncélúan kitöltött sok üresjárattal, a taktikai vakaródzásokkal, a fárasztó statisztikatengerrel meg a mindig középről rúgott jutalomrúgásokkal én sem tudok nagyon mit kezdeni, ezek nélkül sokkal követhetőbb lenne a játék. Ettől azért még meg-megnézek egy-egy igéretesebbnek tűnő meccset, de csak felvételről, mert abba bele tudok tekerni.

Azt meg hogy az NFL miért népszerűbb a "fotelszurkolók" körében mint a rögbi vagy az AFL, már egy párszor fejtegettük főleg a rögbis fórumokon, szerintem azért mert sokal jobb a marketingje faragóricsistül, maga az "amerika-majmolás" jelensége manapság talán nem nyom annyit latba.
(Amerikában jók a nők??? :) Inkább azt hallom mindenfelől hogy arányaiban eléggé gyér a felhozatal sok a kövér stb, nyomába se érnek a kelet-európai csajoknak :)

Előzmény: hu/cooper (204)