Törölt nick Creative Commons License 2013.09.20 0 0 6781

Szeretném a segítségetek kérni. Elkezdtem egy kis keresztszemes programot. Azt szeretném kérni, hogy nézzétek meg eddig mire jutottam, és mondjátok el a hibákat. Előrebocsátom, hogy jelen formájában semmire nem használható még, csupán az alap elrendezést készítettem el. Jelenleg a http://qtp.hu/pr/proba4.html címen található (addig marad itt, amíg nem lesz valamennyire használható, hogy betegyem az oldalba).

Tehát leírom hogyan kellene működnie, és ha nem úgy működik azt kérem jelezni akár itt, akár az oldalon a borítékra kattintva. Lehetőleg a használt operációs rendszer és böngészőprogram megnevezésével (hogy használni is tudjam).
Tehát alapvetően felül van egy eszköztár, kis házikóval, stb. Jobb oldalon egy szín választó lista, és két kis ikon kellene hogy megjelenjen, s ezek alatt színes négyszögek.
Maradjunk a jobb oldalon, hisz elsősorban ott van már némileg használható rész. Tehát a paletta ikonra kattintva mindezek alatt meg kellene jelenjen egy színes kép, ami az adott gyártó létező fonalszíneit tartalmazza. Itt bármelyikre kattintva a felette lévő nagy négyzet olyan színűre kellene hogy váltson. A paletta ikonra kattintva "visszazáródik" ez a rész. Mellette a kép ikonra kattintva meg kellene jelenjen egy rácsos előnézeti kép. Ha a fő ablakban (a nagy rész) lévő rácsos területen kattintasz, akkor azt a kis négyzetet kiszínezi olyanra mint a nagy négyzet színe, és ennek az előnézeti képen is meg kellene jelennie.
Az előnézeti képre kattintva egy üzenet jelenik meg, mindenféle számokkal (ez nem hiba, csak még nem írtam meg a többi részt).
Illetve bal oldalon a villáskulcsra kattintva szintén le kellene nyílnia egy "ablaknak", amiben csupán egy ceruza ikon van jelenleg ami semmit nem csinál még.
Illetve felül a nagyítóval a "rajzterület"-et lehet nagyítani (bár kicsit elmosódik ilyenkor)

S akkor néhány szóban a további tervekről. A jobb oldali színlista méretét meg lehet majd változtatni, hogy ne ilyen pici négyzetek legyenek a színek, illetve ennél csak nagyobbak lehetnek.
Az előnézeti képen lesz egy vékony keret, annak megfelelően hogy mekkora rész látszik a fő rajzterületből. Ezt a négyzetet odébb lehet majd húzi, s ezzel a fő rajzterület is "oda megy". Illetve elegendő lesz rákattintani, ez esetben az előnézeten való kattintás helye lesz a nagy kép közepe (tehát a fő rajzterületet oda mozgatja feltéve hogy elég nagy a kép).
A jobb oldalon ennyi változás várható csupán.
A bal oldali eszköztár már érdekesebb. Ott a szokásostól picit eltérő megközelítést fogok használni. Tehát meglesznek a fő eszközök. Ezekre rákattintva azonban mellette (a kettő együttesen lesz a mostani méretű "ablak") meg fog jelenni egy kiegészítő eszközkészlet. Tehát például a téglalapra kattintás esetén a kiegészítő eszköztárban lehet majd beállítani hogy milyen vastag legyen a négyszög (eleve egész szemeket rajzoljon vagy csupán kontúrt), illetve lecsapott sarkú, lekerekített sarkú, vagy teli négyszöget szeretnél... Persze ezek csupán tervek, jelenleg még csupán tanulom, tehát a tudásom még nagyon hiányos
Gyakorlatilag épp csak belekóstoltam a JavaScriptbe.