jonatanxx Creative Commons License 2013.05.14 0 0 53677

Ami nem megy nem kell erőltetni...

(Magyar floorballos népmese és annak hősei)

 

Hol volt, hol nem volt, volt egyszer, valahol a magyar floorballon is túl, hogy egy játékos kilökte a palánkon a másikat. A vétkes játékos kicsi volt, a kilökött meg nagy. A bírók nem fújtak semmit, nem ez volt az első hibájuk a meccsen, nem kedveztek senkinek, csak hát ennyire futotta szegényeknek.

 

Így a kilökött "nagy" játékos úgy gondolta, hogy saját kezébe veszi az igazságot és a nála két fejjel kisebb játékos után eredt. Na, ott termett rögtön egy csapattárs is, persze nem a "kicsié", hanem a "nagyé", mer' gondolta, hátha bántja menekülés közben a kicsi a nagyot - úgy szok' az lenni -  elkél hát a segítség, meg Ő ilyen, megy ha kell és hát majdnem minden meccsen kell. Hiába igazságtalan a világ! Meg is írták ezt már sokszor, de a világ csak nem változik!

 

Na de hagyjuk a mesék hőseit, ha ilyenek hát ilyenek, azért van ott a bíró, hogy igazságot tegyen! Nem is kerülte el a figyelmét, hogy mintha a nagy kergetőzésben a labda nem venne rész, így hát bele is fújt a sípjába vagy tán azt se, de a játék csak megállott valahogy. Mondott valamit a "nagynak", még az is lehet, hogy olyan csúnyaságot, hogy mégse az ellenfelet üsse, hanem a labdát és ezen gondolkodjon két percig.

 

Már megint rossz és igazságtalan lett a világ, nem is bírta ezt a "nagy" játékos letépte a mezét elküldött mindenkit melegebb éghajlatra és kiszaladt a világból, de a játéktérről mindenképpen. A jóságos bíró értékelte szegény világfájdalmát - hisz mégse egy vérengző cápa ő -  és ezegyszer eltekintett a szigorú szabálykönyvtől.

 

(Hogyaszongya':

610

2 perces kiállításhoz + 10 perces személyi büntetéshez vezetőszabálytalanságok

1) Amikor egy játékos vagy a csapatvezetés egy tagja sportszerűtlenül viselkedik.... Az ütő vagy más felszerelés eldobása, beleértve azt is, ha játékmegszakítás alatt vagy a csereterületen történik.)

(Ne adj' isten ettől:

615

Végleges kiállítás 2-höz vezető szabálytalanságok

1) Amikor egy játékos vagy a csapatvezetés egy tagja dulakodásban vesz részt. (909)

A dulakodás a verekedés enyhébb formáját jelenti ütések és rúgások nélkül, ahol a résztvevőjátékosok tiszteletben tartják a szétválasztási kísérletet.)

 

Na szóval, a nem cápa szívű bíró nem akarta tovább fájdítani szegény mesehősünk szívét, így inkább 5 perces kiállítást adott - arra a megmozdulásra, amit korábban le sem fújt - a "kicsinek" és két percet minden más büntetés nélkül a nagynak. Hisz ha valaki nagyon kéri, hát Ő teljesíti! Ez a dolga, ettől lesznek körülötte boldogok, akik nagyon kérnek vagy követelnek!

 

Mi ebből a tanulság? Hisztizni, megéri, a szabályok meg nem arra vannak, hogy használjuk őket! Itt a mese vége, álmodjatok floorballosok arról, hogy valaha igazi sport lesz a játékotokból. A bilit meg tegyétek messze, ne lógjon bele a kezetek!