Törölt nick Creative Commons License 2013.05.09 0 0 84800

"Nem tudom tisztában vagy-e, hogy mennyi pénzt kapnak ennyi vasért." 

 

Újra leírom, mert nehéz volt látom, senki nem vonta kétségbe a lopás tényét.

 

"Hogy honnan szedtem, leírtam, konkrétumot tudok, de nem fogom senki orrára kötni."

 

Ebben az esetben az illetékes hatóság a segítségeddel elfogja majd az elkövetőket, akik valószínűleg nem a fotósok lesznek.

"Nyílván nem ismered az ellopás körülményeit sem. Te minden nap otthon vagy? Nem, de okoskodtál."

Ha én valahol értéket tárolok, megpróbálok gondoskodni róluk. Amennyiben ezt a lakóhelyemtől távolabb teszem és a tárolás a kert végében történik, őrizetlenül, akkor lopás esetén nem egy fórumot fogok ezért felelősnek kikiálntani. Ennyi erővel a kifosztásra került balatoni nyaralók kiválasztásánál is biztos az odavonatkozó fórumok képei irányítják útba a tolvajokat, betörőket. 

 

"Más is használhatja, pl. az illetéktelenek. Csak azzal nem vagy tisztában, hogy a Google Street Wiev nem lát be mindenhova és nincs 100%-os lefedetsége sem. Ezt se tudod, de legalább okoskodsz."

 

Ki írta hogy mindenhova belát? Ki mondta, hogy 100%-os a lefedettsége? Csak annyit akartam jelezni, hogy a Google átlát a kerítés felett, így akár az is kiszúrhat hasonló járműveket. Nem akarod őket beperelni?

"Felfogtad, hogy a járműveket fel kell újítani?"

 

Fel, persze. Csak itt senki nem beszélt semmi féle felújításról, csak állagmegőrzésről, ami továbbra sem abból áll, hogy kikúrom a kert végébe spanolni a gazzal!

 

"Egy végletekig leharcolt járművön, amin a vázszerkezet nagyrésze csere, az okoskodásod értelmezhetetlen. A leponyvázás pedig egy tipikus, "pályaszéléről bekiabáló" marhaság."


Akkor itt megint nem sikerül megérteni a lényeget. Akkor újra leírom neked a kulcsszót: ÁLLAGMEGŐRZÉS. Akkor szeretném elmagyarázni neked, hogy én hogy látom a kettő között a különbséget:

Rohasztás: A jármű valamelyik kert végében le van hányva, méteres gazban. Tárolása gyakran nyitott ajtókkal, ablakokkal történik, minden nemű gondozást mellőzve.

ÁLLAGMEGŐRZÉS (mondjuk felújításig): A jármű tárolása lehetőleg betonon történik, felbakolva, valamilyen módon védve az időjárástól  (nem, nem bebugyolálva!). A jármű rendszeres takarítás/gondozás alatt áll.

"Nem tudsz elszakadni a megmentős rögeszmédtől, mindenki azon van, hogy nagyobb anonimitást kaphasson, ami nektek fáj. Senki nem veri a mellét. Ha nem lennének általad roncsgyűjtöként megjelölt emberek, lehet, hogy felújítani se lenne mit. Ahogy Cafka Margit esetében sincs már mit."

Eme kemény 3 hozzászólásomat újra elolvastam, kerestem a rögeszmémet, de nem találtam.  Azt viszont tudom, hogy veteránjaink nagy része kerti bódéként, vagy valamilyen megváltozott funkcióban tovább szolgált, így azzal ha kismértékben is, de törődtek. 

 

"Okoskodásod fényében értelmezhetetlen, pl. a BPO-103 és sok Ikarus 55, 311 felújítása. Nyílván követed a fórumot, pl. a 222-esről is szerepelt itt kép, de te legalább az eredményeket is megcáfolod okoskodással. A GJSz udvaráról is kitakarították a roncsokat. Lett volna rá vevő, de így ebben az esetben legalább nincs roncsgyűjtő, nincs mit felújítani se és teljesült a tévelméleted, azok tényleg végérvényesen tönkre mentek."

 

Igen, a 222-es nagyon jó dolog hogy előkerült. De az új tulajdonos volt annyira igényes (ahogy hozzászólásában is jelezte), hogy fedett helyre került. És itt továbbra sem arról van szó, hogy a roncsgyűjtők járművei nem felújíthatóak, hanem arról, hogy sokszor ebben a nagy megvédésben semmisülnek meg (nem csak buszról beszélek). 

"Nem magamról, ez a véleményem a kis gennyes Ikarus buzikról :)"

 

Ők nem is adják elő a mindentudó kiskakast a szemétdombon:)

Előzmény: Törölt nick (84797)