Törölt nick Creative Commons License 2013.05.08 0 0 84789

Kedves Margó! 

először is elnézését kérem az ismeretlenként való kérdésözönért, de aktív olvasója vagyok ezen topicoknak, és megdöbbenve olvasom az új trendet, vagyis a fotósok felelőségrevonását az állítólagos lopásokban.

Először is szeretném a teljesen privát véleményem kifejteni az ilyen "megóvásra" szánt járművekről. Gyakran megdöbbenve nézegetem a kert végébe lehányt járművek fotóit amiket bevágnak, majd a "hős" tulajok kardoskodását a képek ellen, mondván ők az utókornak "mentenek". Nem szeretném őket minősíteni, így inkább csak leírom mi a véleményem szerinti megóvás, vagyis mi lenne nekem az első dolgom ha egy ilyen jármű jutna tulajdonomba:

 

1, Fedett helyre teszem, ha nincs akkor gondosan letakarom.
2, Felbakolom.
3, Rendszeresen takarítom.


Ez három olyan dolog, ami szinte semmilyen hozzáértést, anyagi keretet nem feltételez, pusztán minimális igényességet. Ahogy az említett topicban és néha itt is látom, az ilyen járművek gyakran magukban roskadoznak valahol, odahányva, elhanyagoltan, minimális gondozást sem kapva. Gyakran nyitott ajtókkal, ablakokkal (!!!!!), méteres gazban. Ez nem állagmegőrzés, ez roncsgyűjtés.

De a lopásokra visszatérve:

Ön komolyan azt hiszi, hogy az állítólagos tolvajok internetes topikokból vadásszák össze a zsákmányt és utaznak akár több száz kilométert? Elképzelhetetlennek tartja azt, hogy az Ön által "nem láthatónak" mondott járműveket nem csak a szerencsétlen fotós látta, hanem a helybéliek is? 
Az ilyen mozgásképtelen járművek ellopásához vagy daru kell, vagy nem kevés szerszám, hogy feldarabolják (meg egy jó 7,5 tonnás teherautó). Egyik sem megy csöndben, vagy gyorsan, így nem is értem, hogy nem hallják/veszik észre a tulajok, hogy az állítólagos kert végében darabolják a kincseit?  Vagy talán valami Isten háta mögötti telekre vannak ezek kiszórva? Nem tudom.

De összefoglalva, egy dolgot akartam csak mondani. Nem kell rögtön mutogatni az első emberre aki eszünkbe jut. Ha tényleg figyelnék ezeket a képeket, akkor pesten egyetlen gazdátlan autó sem lenne... (És tessék elhinni, tettek már fel sokkal nagyobb kincseket, mint 3 db UAZ...)

 

Előzmény: Törölt nick (84762)