Füfke Creative Commons License 2013.04.02 0 0 53634

Emberek ilyen sehol sincs!!! A csonka elnökség és a főtitkár úr félti a pozícióját!!! Már nagyon inog a szék és már nem kell sokat aludni, hogy bedőljön! 

 

Sehol sincs leírva, hogy milyen bírósági kivonat kell! 1 évvel ezelőtti, 2 évvel ezelőtti, 30 napnál nem régebbi, e heti? A Szakszövetség van az egyesületekért és nem fordítva! A Szakszövetség jogtalanul nehezíti meg a közgyűlésen való részvételt! A Szakszövetségnek birtokában van, hogy ki a képviselő, az esetleges változást, az egyesületnek haladéktalanul be kell jelenteni, de miért feltételezik, hogy bárki csal? Nonszensz uraim, amit művelnek!

 

Olvassanak annak is utána, hogy hány nappal előtte kell megküldeni a pénzügyi beszámoló anyagát!!! Mikor nézzék át az egyesületek vezetői, képviselői? Csak a helyszínen futtában, hogy a makacs számok felett gyorsan átfussanak? Mi ez uraim? Mitől félnek?

 

"Tisztelt Tagegyesületek!


Egy beérkezett kérdés kapcsán szeretném pontosítani az egyik fontos, közgyűléshez kapcsolódó tudnivalót.

Az Alapszabály szerint "... A tag köteles a képviseleti jog megállapítása érdekében a sportszervezete hatályos cégkivonatát (bírósági végzését) a közgyűlésen, illetve annak előtte benyújtani, melyből a képviselő személye kiderül. ..." A kérdés az volt, hogy ezt az előírást betölti-e az előző évben, a nevezéskor leadott bírósági kivonat.

A szabályzatok szerint valóban minden változást be kell jelenteni, ami az egyesület adataiban történik, tehát felmerül a "ha nincs bejelentés, nincs változás" gondolat, és ez alapján a legutóbb beadott kivonat tekinthető aktuálisnak. Ugyanakkor ez a kötelezettség a közgyűlés jogszerűségét hivatott biztosítani, abban az esetben is, ha egy egyesület esetleg elmulasztotta bejelenteni képviselőjének megváltozását. Ahogy a jogi eljárásokban ez megszokott, és ahogy a fentebb idézet mondat köznapi értelmezéséből következik, úgy most, a közgyűléshez kapcsolódóan kell a képviseleti jog igazolását megtenni, azaz a közgyűlés előtt kiváltott kivonatot benyújtani a közgyűlésen vagy azt közvetlenül megelőzően.

Az Alapszabály ezen pontja átfogalmazásra kerül, hogy formailag pontosabban legyen kifejezve ezen jogelv betöltésének módja.

Tehát összefoglalva: a közgyűlésen vagy előtte (praktikusan a hét folyamán) be kell mutatni egy hatályos adatokat tartalmazó bírósági kivonatot, amely a közgyűléshez kapcsolódóan (praktikusan a közgyűlés kiírása után) került kiállításra.

 

Üdvözlettel,

---
Rácz László főtitkár"