Soká Creative Commons License 2013.03.27 0 0 1655

Bocs, hogy csak most, de ritkán járok erre...

 

(itt jelzem, hogy az e-mail címem egy egészen csekély furfanggal, avagy figyelmességgel könnyen kinyerhető az adatlapomról!)

 

Szóval, most megint előbányásztam egy SACD-t amin még 5mp-es track is van, az egész egy élő templomi felvétel, jól lehet hallani a templomi "alapzajt", nincs szünet. A biztonság kedvéért ellenőriztem a menüben, SACD módra van állítva a lejátszó (mert ugye be lehet állítani hibrid lemeznél, hogy a CD réteget olvassa...) Nem hibrid SACD-m sajnos nincs. De számomra azért érdektelen ez a dolog, mert be kell vallanom, részben az ócska berendezéseim okán, részben a "süketségem" miatt, én nem hallom a különbséget CD és SACD között. De ez az én egyéni szociális problémám, kérlek ne ostorozzatok miatta :) legalább értékeljétek az őszinteségemet, hifi fórumban ilyet rajtam kívül úgysem mond más :)

 

Az egész onnan indult, hogy itt ebben a topikban valamelyik "szakértő kollégával" volt egy vitám, mert váltig állította, hogy az ő gépe hiba nélkül olvassa az SACD-ket. Ami nekem azért volt hihetetlen, mert maga a gyár is elismerte a hibát. Aztán jött egy new age nevű (magyar) srác, aki írt erre a gépre egy új firmware-t méghozza a Cyberhome megbízásából. Az első frissítéssel nem oldotta meg az ismert SACD némításos problémát, a másodikkal már igen.

Én két dolgot tudok elképzelni: 1. (ez a valószínűbb) nem a javított firmware van a gépeden 2. valami gond lehet az olvasófejjel???

(a harmadik az lenne, hogy az ominózus lemezeddel van gond, ez hamar kiderülne egy másik SACD lejátszóban)

Előzmény: AudiJo (1651)