foggalhuzas Creative Commons License 2013.02.22 0 0 83577

http://energiaoldal.hu/tiszta-energia-ujabb-rekordra-keszul-az-erosember/

 

Harmincadik rekordját készül megdönteni Sinka Zsolt erőművész. A különleges tehetséggel és erővel megáldott szentesi fiatalember nem ismer lehetetlent: eddigi rekordjaival is bebizonyította, hogy nincs olyan jármű, amit ne lehetne emberi erővel elmozdítani!

 

Húzott már el csupán a fogai segítségével autót, teherautót, sőt vasúti mozdonyt is. A mintegy 90 tonnás MÁV-mozdonyt bemelegítésképpen húzta el a Nyugati-pályaudvar egyik vágányán 2012 decemberében. Néhány nappal később emelte a tétet: a mozdony mögé kötöttek egy személykocsit is, a 140 tonnásra hizlalt szerelvényt 20 méteren keresztül húzta maga mögött!

 

A magyar rekorder nem éri be szimplán járművek húzásával: sportmotort tart vissza, driftautókat élő láncszemként tart vissza, égő cserepeket és Ytong-téglákat tör, ha éppen arra van szükség.

Következő attrakciójára 2013. február 23-án szombaton kerül sor.  Ezen a napon a Parlament előtt egy 16 tonnás Ikarus BKV-buszt fog elhúzni a fogaival!

 

De ez neki nem elég: szüksége van 80 önkéntesre, aki vállalja, hogy megnehezíti Zsolt feladatát, és a buszon ülve részt vesz a rekordkísérletben! Így a jármű súlya több mint 20 tonna lesz! Ezzel Zsolt új Guinness-rekordot fog felállítani, hiszen jelenleg a legnehezebb foggal húzott jármű egy „csupán” 9 tonnás busz!

Várunk mindenkit sok szeretettel Budapesten a Kossuth térre szombaton 11 órára!

Aki a buszra is fel szeretne szállni, kérjük, jelezze a foggalhuzas@gmail.com email-címen!

 

 

Előzmény: Mádi Gerg (83576)