nünüke88 Creative Commons License 2013.02.18 0 0 22150

Kuwait: ott beszálltak két ország konfliktusába, az nem egy másik ország igazságtalan megtámadása volt.

WTC: nem vagyok az összeesküvéselméletek híve, elhiszem, hogy úgy volt. De miért kellett ezért megtámadni Afganisztánt, és sokkal több ottani civilt megölni, mint ahányan meghaltak a WTC elleni támadásban?

Mert nem adták ki Oszamát? A pakisztániaknak sem akaródzott, csakhogy ők atomhatalom, és az USA nem mert velük packázni, hát vették a fáradságot, és megszerveztek egy célzott likvidálást.

Afganisztán ellenben nem volt fenyegetés, hát lerohanták, csak mert megtehették. Mellesleg a tálibok alighanem visszaszerzik a hatalmat, mihelyst kihúzzák a lábukat, és akkor már nem éri meg újra bevonulni, tehát Karzaiékat odadobják áldozatnak.

A pakiknak is jól megcsinálták ezzel a szent terrorellenes háborúval, mert áttolták az ő területükre is a tálibokat. Bár szerencsére a paki hadsereg kézben tartja a helyzetet. Ugye, nem kell mondanom, milyen veszélyeket rejtene magában egy ottani tálib hatalomátvétel, tekintve Pakisztán atomfegyvereit és a tényt, hogy a tálibok fanatikusok? Ha bekövetkezik (ne adja Isten) az is az USA szent terrorellenes háborúja miatt lesz...Szerencsére nem sok esély van rá jelenleg, de ki tudja, mit hoz a jövő?

Előzmény: Nickegér (22149)