rizsa31 Creative Commons License 2013.02.05 0 0 4918

 És ez utóbbi -a különböző tudományok elsajátítása- sok vita tárgya, kritizálják is ezért a Waldorfot: elvileg magyartanárnak ugyanúgy kell tanítani 8.-ban kémiát, fizikát, mint fizikatanárnak törit, irodalmat. És ezért van, ahol 6. után van, amit átadhat az oszt.tanító szaktanárnak. Ilyen is van.

     Van, van, van. :)

helyesen:  

     És ez utóbbi -a különböző tudományok elsajátítása- sok vita tárgya, kritizálják is ezért a Waldorfot: elvileg magyartanárnak ugyanúgy kell tanítani 8.-ban kémiát, fizikát, mint fizikatanárnak törit, irodalmat. Sztem. max az 5.-6.-os szintig lehet elsajátítani mesteri szinten a mai világban a tananyagot egy értelmes tanárnak a szaktárgyain kívül, és akkor is csak a saját köréből (humán/reál).

     Úgyhogy eleve csak reálból jók valók Waldorf-tanárnak :(, mert irodalomtörténetet mondjuk könnyebben bemagol ő, mint mondjuk én matekot. Én emlékszem, már akkor kibuktam, mikor egy osztálytanító elsős számtanórát "tartott" nekünk:), "hármat ugrik, négyet tapsol", mittudomén, csak kalimpáltam összevissza.

     És egyébként van iskola (talán Németországban?), ahol 6. után egyes tárgyakat átadhat az osztálytanító szaktanárnak. Ilyet is hallottam.

Előzmény: rizsa31 (4915)