CanGuru Creative Commons License 2013.02.03 0 0 4609

@Andris

Szerintem ez hosszútávú dolog. Azon, hogy most szinte senki nem jelentkezett, ne lepődj meg, sőt, talán inkább örülj neki! :-) Sokmindenki benne van különböző projectekben már, sőt a következő utáni is tervben van már, amihez esetleg ez+az meg is lett már véve. Anno a '90-es évek második felében az első igazi nagy modulos kiállításokhoz több helyen folyó, 1-2-3 évnyi munka kellett. A másik dolog pedig, hogy hirtelen nagy fellelkesülésből meg ritkán sül ki jó dolog...

 

Például a LÁVÁnál egy rakás MMSz-es magyar modul van (amik már kb. 7-8 éve nem voltak kiállításon). Szeretnénk is csatlakozni a játékokhoz, sőt, innen a közösségből is szorgalmazták már többen, hogy élesszük fel a régi modulokat. De szinte mind felújításra szorul, sőt, digit üzemre is át kell alakítani esetlegesen őket (Porcsalma-Tyukod állomás, Kispest állomás), de úgy van még bennük 5-10 év legalább. Oldalfal cserével pedig 20-25 év.

 

Igen, ki is lehetne dobni, de annyira még nem leharcoltak, hogy indokolt lenne ez. A teljes pótlásuk meg hirtelen elég nagy falat lenne, mert most van annyi, amennyivel elméletben önállóan is üzemelni tudnánk. Másik lehetőség az eladás, erre éppen látni egy példát a börze topicban (induló ár 790e Ft, most 750e Ft... talán, ha 300e Ft-ot megad érte valaki egyszer sokára). El lehetne adni pl. Vaterán is 1 Ft-ról, de ekkor az egyébként visszabontható anyag (sínek, rézmaratott jelzők, H kerítések, stb.) értékéhez képest is csak egy szó szerint nevetséges összeget kapnánk, talán 5-10-20e Ft-ot egy állomásért és 500-1000 Ft-ot egy vonali modulért. Ha külön adnánk el a vissznyeremény anyagot, akkor lényegesen többet kapnánk, de lásd fentebb, hogy ez nem indokolt. Innentől kezdve viszont, hogy ezek megvannak, plusz modulokra nincsen mód, mivel nem lehet hová tenni őket. Szerintem a többi klubnál is lehet részleteiben hasonló helyzet.

Előzmény: Törölt nick (4608)