Füfke Creative Commons License 2013.01.18 0 0 53502

Esélylatolgatás, avagy összedől-e idő előtt a kártyavár?

 

A hazai floorballtársadalmat hetek, hónapok óta foglalkoztatja a kérdés, meddig lehet "deaktivállni" még ezt a kis amatőr sportközösséget?

 

Amit már előzetes pletykákból sejteni lehetett, egy-két (három) elnökségi tag bedobja a törölközőt, ezt a hírportál 17-én le is közölte. Az elnökség létszáma a kritikus 4 főre csökkent. Még egy törölköző dobás rendkívüli közgyűlés eredményeze...No de megteszi-e valaki?

 

Nézzük a jelölteket:

 

Németh Miklós elnök

Talán ő se gondolta komolyan, hogy a floorball felemelkedéséért valamit tenni tud, de nagy háttérnyomással belevágott a feladatba. Amit várhattunk tőle, a gazdasági, jogi dolgok rendbetétele megtörténtek, de a floorball bármilyen jövőképét felvázoló stratégiai terv csak várat magára. Talán ő is belátta, hogy nem ugyanaz a bankszektorban és egy sportági szakszövetségben dolgozni/irányítani. A kezdetben vakon megbíztak benne az egyesületi vezetők, de mára egyöntetű ezen emberek véleménye: ez az irány nem jó! Törölköző dobására kicsi az esély már csak "hiúsági" kérdésből is, de legfőképpen jóbarátja az elképesztően irreális keresettel (elvégzett munka arányában) megáldott Rácz László főtitkár miatt. Borítékolható, hogy távozásával, Rácz úr az expressz és apród internetes portálok álláskeresési oldalainak aktív lájkoloja lenne.

 

Gál Tamás elnökségi tag

A bizniszmen nem hinném, hogy meglóbálná a textilt, hiszen ezer üzleti szállal fonódott bele a hazai floorballba, s makacssága miatt sem gondolom, hogy a Sport 1 képernyőjén jelentené be távozását. Vállalkozása, ÉRDEKE semmi mást nem kíván, mint két kézzel kapaszkodni a karfába és megkaparintani minden floorball üzleti lehetőséget. Humbukk amatőr kupájával próbálja eladni magát, de a számára kijelölt kommunikációs úton, már a stratvonalnál megbukott. Pedig emlékezzünk még arra a híres mondatára, hogy azért nincsenek floorball közvetítések a tévében, mert az SZPK szurkolói magatartás nem vonzza a tévétársaságokat. Kicsit bánom én is, hisz már a küszöbön volt a megegyezés, csak hát azok a fránya komáromi szurkolók belerondítottak. Esküszöm jó lett volna látni a tévében az üres lelátókat! Biztosan sok szponzort vonzott volna :) Mint ahogy a hunfloorball official portál is, ahol csak úgy pörögnek a friss hírek, főleg angolul...

 

Dr. Mile Lajos elnökségi tag

Munkásságát nem ismerem, de a Dr. jelzés tiszteletet kíván! Fogalmam sincs milyen gondolatmenete van hőn szeretett sportágunkról, de krokodilos kötődése miatt, erre leginkább ők tudnának választ adni, azaz "központi" ráhatással akármelyik pillanatban ott lebeg a törölköződobás esélye. Ezt csak sejthetjük, de minden esetre az angol fogadóirodák is itt látnák a mérleg nyelvét.

 

Vörös László elnökségi tag

Számomra érthetetlen, hogy eddig miért nem vetette ki magából a floorball társadalom a híres "karfakirályt"! A floorball szó magyarosítva talán így hangozna: vöröslabda! Pattog ide-oda, sokszor sok helyen. Volt ő már kérem szépen elnök, főtitkár, asztán elnökfőtitkár, VB, JT elnök, Játékvezető és még ki tudja micsoda...Mit tett le az asztalra ezeken a helyeken? Gondolkozzanak el ezen, s rájönnek miért is lehet ő maga a floorball keresztapa. Kirobbanthatatlan, renkívül sok rossz döntés szárad a lelkén, de kitartó barátai még mindig rendre felsorakoznak melléje. Egyszerűen nem tudom megemészteni hogy az egyik legintellektuálisabb magyar floorballos, aki jelenleg külföldön vitézkedik, mikor fogja saját magának is bevallani, hogy a barátot védeni kell minden körülmények között, de nem egy sportág rovására! Ez lesz majd számomra a megvilágosodás napja...

 

Így vannak tehát ők négyen, akik felelősek a mai magyar floorball helyzetéért! Kinek jó, kinek nem jó, de a legtöbbnek közömbös! Ez baj, nagy baj...egy törölköző bedobása rendkívüli közgyűlést szülne, de vajon van-e érteleme? Van-e annyi tenniakaró ember, aki nemcsak a karfát akarja szorítani ilyen-olyan érdekből? Ez itt a nagy kérdés... 

 

Sokfelé hallom a panaszokat, de amikor tenni kéne akkor mindenki a háttérbe húzódik! Akik ezt teszik, azok szeretnék egyáltalán azt, hogy ez a kis amatőr sportág újra felvirágozzon? Van annyi vér a pucájukban, hogy kijelentsék Miklós ez nagyon nem jó irány? Hát sajnos nagyon kevés az ilyen ember, mert valahol mindenki érdekember! Összefogásról itt felesleges beszélni, mert elcsépelt duma, de akkor mit hoz a jövő?

 

Epedve várom a 2012. évi beszámolót és a soron következő közgyűlést! Vajon rendkívüli lesz vagy csak szimplán az éves, ez itt a kérdés!?

 

Füzi Gábor 

floorball kritikus