Füfke Creative Commons License 2012.12.11 0 0 53425

Azt gondolom, hogy most tegye össze mindenki a kezét és örüljön, hogy nincs Floorball magazin, Floorball blog vagy, hogy nem népszerűbb a sportunk és nem számolnak be a VB-n történtekről egyes játékosok, mondjuk a hunfloorballon.

 

Felhívásomnak eleget téve, álmomban sem gondoltam volna, hogy ennyi válogatott játékos panaszolja el nekem vélt vagy valós sérelmét, észrevételeit.

 

Tisztára 2005-ös szingapúri feelingem van, amikor a VB után a players partyn kifakadtak a kamerámba a női játékosok és csak öntötték bele a negatív dolgokat. Az akkori szövetségi kapitányi páros, Bedő-Pafféri edzők, másnap a felvétel közös visszanézésekor csak nagyokat néztek.

 

A párhuzam most is megvan, s nem csak Pafféri András edzősködésére gondolva...

 

Talán Bagi Martin indította meg a sort "TV-s" felvételével, így a többiek felbátorodván sorra küldik el tapasztalataikat.

 

Pár peccel ezelőtt is landolt egy hosszú levél postafiókomban, ebből idéznék:

 

"Gondoltam írok pár sort, olvastam fórumon, hátha érdekel. Lehet, hogy kicsit kesze-kusza lesz az írásom. Írom ami jön. Hol is kezdjem? Talán a kerettel."

 

"A sorokat a Norvég meccs előtti este tudtuk meg... Röhej. Egyetlen sor sem volt összeszokva, Olyan variációk is voltak, amiket még ki sem próbáltunk. Szar is volt az egész. Válogatotton már azért illene előre gyakorolni sorokkal... Párosok meg voltak, de a harmadik emberek hiányoztak a támadó szekcióból. Doma-NémethZ, harmadik ember sehol, Varga-Pazsák, harmadik ember volt, dúró, kirakták. Ressely-Dombauer, harmadik embert kirakták (galsai), az esélyt sem adták meg ezeknek."

 

"Elkezdődött a meccs. Kaptuk sorra a gólokat, és képtelenek voltak bármit is változtatni, mondani, mit kéne-hogyan. Kértünk időt már az elején, semmilyen taktikai utasítás nem hangzott el. Csak, hogy gyerünk már. Hát kössz.. Alkalmatlanok voltak a változtatásra.. Egy edzőtől nem ezt várjuk el.. Az alap taktikái nagyon jók Petrinek, sok újat mutatott szerintem taktikailag a magyar floorballnak. De ezek nagyon alapok. Még ezeket sem tudtuk.. Mindegy. Szóval semmit nem mondtak, mit csináljunk. meg is lett az eredménye."

 

"Sokat kaptunk. De ha nem állnak le akkor 50-et simán lőnek. Mintha egy más bolygóról jöttek volna. Lehetett volna durváskodni meg ilyenek. de ezeket nem lehetett megtörni. Mondjuk a hozzáállás is jó szar volt."

 

"Egy pár alkalmunk lett volna kontrázni, sose indultak meg az emberek. Mindenki fordult vissza. Sokan be voltak szarva.."

 

"Hiányoltam a tüzet az emberekben, hiányoltam a jó sorokat, a rugalmas-bíztató-feltüzelő edzőket.. Martin interjújában érezni is lehet Martinon, hogy valami nagyon nem oké, el is mondta. Petri nem volt rossz, az alapvető dolgokat jól megtanitotta, de utána semmi... Pafi....."