Top 66 Creative Commons License 2012.12.05 0 0 53363

Tisztelt sporttársak!

Pavel,Füfke,

Gál Tamás és szövetségi emberek!

 

1995-ben Svájcban az Európa bajnokságon(Vb nem volt,de minek,mert a jó csapatok  Európában voltak,vannak)

Svédország-Magyarország  10-1 !Játszhattam abban a csapatban,pedig kb fél éve floorballoztam.

A Svédek akkor is már sztárok voltak és csodásan játszottak. De! A pályán volt egy fizikálisan nagyon erős Magyar  csapat,akiknek volt merszük szembeszállni a Svéd óríásokkal .Végig védekeztünk és ha kellett ütköztünk és harcoltunk!Játszhattam egy olyan Top Flooros sorban aminek a játékosai nyerő típusú emberek voltak és jó részük még vagy volt profi jégkorongozó volt!2-1-re kapott ki a sorunk a Svédektől.

Ugyanez a sor a házigazda Svájccal 2-2-öt játszott(a meccs 7-3 Svájcnak),majd a Csehekkel egy 1-2-öt(a meccs  6-3-a Cseheknek)

Megemlíteném az akkor nagy ellenség Szolnokot vagy TF-et,Veszprémet,akiknek a Válogatott játékosai is nagyon jó játékosok voltak,de a lényeg,hogy nagy részük nem fosott be és nem akarta még meccs előtt vagy közben le cum..i a jobb csapatokat.

Azért,mert Gál Tamás vagy az apukák ezeket az eredményeket nem tudják vagy nem akarják tudni(csak a mostani válogatott képei és eredményei vannak a hunflorballon!)attól még ezek és más jó és szép eredmények voltak a floorballunkban .Érdemes lenne megbecsülni azokat akik tényleg rohadt nehezen kerültek be a válogatottba és ott komoly eredményeket értek el!

Örültünk,hogy kijutottak(érdekes körülmények között), ne vegyük el tőlük ezt az eredményt(biztos nem örülnének,ha pár év múlva már levennék őket a hunfloorballról).Viszont sokan mondtuk,hogy szép szép,de az a komolyabb  eredmény,ha a 12-be jutnak a Vb-én.Ez nem volt egy lehetetlen feladat, 3-bó l 1-szer verhető Lengyelt kellett volna verni. Hiába mondták azok akik sok floorballt láttak már,hogy a csapat fele nem a válogatottba való,őket ez nem érdekelte. Hiába mondtuk,hogy nyerő típusú játékosok és edzők kellenek….Nem akarok senkit bántani,de sajnos a tények minket igazoltak!Ehhez az eredményhez max azért kellett a Finn edző,hogy a  selejtezőn lemutyizzon a Lengyelek Finn edzőjével. Akik ott voltak most ennyit tudtak(mindegy,hogy a tudásuk vagy a merszük nem volt meg),ne bántsuk őket, ők a maguk módján mindent megtettek .Az más kérdés,hogy ezt az eredményt gyakorlatilag egy jól edzett Ob 2-es csapattal és edzőként a 4 éves unokaöcsémmel is elérhették volna. Bárki mondhatja,hogy kárörvendek,de ha valaki látott volna a tegnapi meccs nézése közben az látta volna,hogy mennyire  idegroncs vagyok és legszívesebben agyoncsaptam volna ezeket a rohadt Svédeket. Ez az eredmény(33-2) és ez a hozzáállás  amit láttam a Magyar játékosoktól  elfogadhatatlan és borzasztó kellemetlen.

A szakmai dolgokról annyit,hogy ok,ha a Finn edző bá  mindig nyerni akar,de azért ő se gondolhatta komolyan,hogy megverjük a Norvégokat .Azt láttam,hogy iszonyatos energiákat vitt el a Norvég  meccs .A   Svéd és Lengyel meccsre kipukkantak a játékosok. Magyarul ez rohadtul el lett taktikázva(ba…a.) Azt se értem,hogy a mai meccsen  ha már nem volt erő,akkor a küzdőszellem miért nem volt meg. Pafféritől ezt nem is vártam,mert halvérű,de a Finn bá azért ordíthatott volna egy komolyat és lelket önthetett volna a játékosokba. A körbe körbe passz nagyon szupi volt(mintha a Ch-t látnám)csak  miért nem lőttek kapura?Capetz Chris lövöldözött,de hát a kapu elöl eltolták a 60-70 kilós játékosainkat .A lényeg,hogy hiába próbálja azt játszani a válogatott,mint a Finn csapat,ha nincs meg mellé a fizikai és technikai tudás,akkor nem lesz meg az eredménye.Jó,hogy lőttünk egy kevés gólt a nagy csapatoknak,de ezek a játékosok miért nem védekeztek rendesen és miért nem a legfontosabb meccsen lőtték gólokat?

Ezek a Lengyelek jobbak voltak,tétmeccsen jókor tették oda magukat.  Sajnos  ez az igazság.

A Vb nem ért véget,igaz,hogy jóval gyengébb csapatok maradtak ellenfélnek,de egy USA vagy Canada azért nem olyan rossz. Remélem össze kapják magukat a játékosok és hozzák az alsóházban a legjobb eredményt.

 

A vezetők pedig mélyen magukba néznek és talán  elgondolkodnak ,hogy azt a rengeteg pénzt amit a fizetésükre és a Vb turistákra költöttek azt miért is tették…..