Füfke Creative Commons License 2012.12.04 0 0 53358

Retrocikkek a múltból...különkiadás

 

Részlet a 2012. március 28-i elnöki beszámolóból!

 

"Szövetség

Az általános működésben tapasztalhatóak előre lépések. Az új elnökség elkötelezte magát az átlátható működés mellett. Fontos szempont, hogy mindenki számára jól követhetően történjenek az események a szövetségen belül. Sikerült elérni, hogy minden ún. szövetségi eseményről (elnökségi, bizottsági ülés, közgyűlés stb.) rövid határidőn belül eljussanak az információk a tagegyesületekhez. A gyorsaság mellett a kommunikáció minőségén is sikerült javítani. Ez megnyilvánul mind az általános tájékoztatás (pl. hunfloorball), mind a specifikus kommunikációban az érintettekkel.

 

Akadályok, nehézségek. 

Nyilvánvalóan nagyobb megelégedettséget jelentene, ha még nagyobb ütemben tudna az elnökség, a szövetség haladni az általa kitűzött úton. Legnagyobb akadályként a forráshiány nevezhető meg. Egyrészt a megfogalmazott tervekhez, projektekhez a pénzügyi források biztosítása. Jól ismert a jelenlegi gazdasági, társadalmi környezet. Ebben a helyzetben nagyon fontos, hogy a meglévő forrásokat minél hatékonyabban használja a szövetség. Ez jelenleg egymással ellentétes folyamatokat is jelent, hiszen a fejlődés magával vonzza a gazdálkodás láthatóságának, átláthatóságának növekedését, amely pluszforrásokat igényel, miközben azok hiányától szenvedünk (ld. játékvezetői díjak). A belső bevételek növelése gátja lehet a fejlődések, szükséges a külső források intenzívebb bevonása, a nem túl kedvező a gazdasági viszonyok mellett is . A másik terület az emberi erőforrás, ahol szűk a keresztmetszet. Érdekes kettősség figyelhetőmeg a floorball környékén. Egyfelől van egy sok szemszögből jelentősnek nevezhető érdeklődés, (ld. diákolimpia, online közvetítés), másfelől megfigyelhető az érdektelenség is (ld. közgyűlési részvétel, edző- és bíróprogramok). Nincsenek sokan, akik hajlandók tevőlegesen is részt venni a munkában, keveseknél megy át az érdeklődés konstruktivitásba. Ez a hiányos állapot több olyan következménnyel jár, amelyek nagyban gátolják a fejlődést. Ilyen pl. az egy főre eső felelősség, munka nem ideális mértéke, ilyen az elkerülhetetlen összefonódás a különböző ágak között stb. Vannak mindkét területen biztató fejlemények is (pl. új szponzor a válogatottak támogatására, új személyek a VB-ben), de az elnökség megítélése szerint a fejlődés egyik kulcskérdése, mennyire sikerül elmozdulni ezeken a területeken a jelenlegi helyzetből.

 

Edzők, Játékvezetők 

Sajnos tovább tapasztalható a passzivitás, a lemorzsolódás. A tavaly befejezett edzői tréning nem hozta meg a várt eredményt, minimális érdeklődés mellett zajlottak az alkalmak. Kihívást jelent a szövetség számára a megújított Sporttörvényben foglalt előírások betartása, betartatása a sportszakemberek előírt végzettségére vonatkozóan. Emiatt is nehezen érthető a belső képzéstől való nagyarányú távol maradás. A játékvezetőket tekintve megegyező tendenciákat lehet megfigyelni. Előre lépés nem történt ezen a területen az elmúlt évben. Érdekes és figyelemfelkeltő, hogy mennyire más a megítélé-se játékvezetőinknek itthon és külföldön."

 

 

Nagyon sajnálom, hogy ezt csak most olvastam el, mert személy szerint ezeket a kijelentéseket sértésnek veszem! Valótlanságok vannak leírva!!!

 

Nem tudom ezek után mit várhatunk a 2012-es beszámolótól!

 

Ez vicc! Felháborító, megmagyarázhatatlan!